Anasayfa Medya Haberler Google’dan 'Bu Görüntü Hakkında' Hamlesi

Google’dan 'Bu Görüntü Hakkında' Hamlesi

Google’dan 'Bu Görüntü Hakkında' Hamlesi

Google yaşamın her alanında daha fazla yer alan yapay zekâ ile oluşturulan görsellere yönelik önemli bir adım attı. Uluslararası teknoloji devi şirketi Google, yapay zekâ ile hazırlanan görseller için yeni özellikler geliştiriyor. Artık yeni dönemde kullanıcıların istediği görseller özel bir etiket ile sunulacak. Yanılgıların önüne geçmek için arama motorundan sağlanan görsellerin  “gerçek mi veya yapay zekânın eseri mi” olduğu konusundaki belirsizlik giderilmiş olacak.

Kaynak İsteyecek

Google, yapay zekâ ile üretilen ve kimi zaman tartışmalara neden olan görseller için kullanıcıları rahatlatacak bir çözümü hayata geçirdi. Bundan böyle görsellerin kaynağı hakkında bilgi verilerek ‘güvenirliği’ noktasındaki kaygılar ortadan kaldırılacak.

Bu Görüntü Hakkında

Bu sayede görselin yapay zekâ imzalı olup olmadığı netlik kazanmış olacak. Google’nin bir süre önce tanıtımını gerçekleştirdiği yenilikle 'Bu Görüntü Hakkında' seçeneğiyle bireyler görselin geçmişine dönük aydınlatılacak. Aramalarda fotoğrafın ilk kez ne zaman Google'e eklendiği bilgisi de edinilecek. Bu önemli özellik yardımıyla arama motorundan elde edilmiş ve internete yüklenmiş görsellerin etiketlenmesinde de kolaylık temin edilmiş olacak.

Sahne Medya
Sahne Medya

17-05-2023 17:33:11

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?