Anasayfa Medya Haberler Instagram’ın Türkiye’de Test Etmeye Başladığı Özellik Devrim Yaratacak!

Instagram’ın Türkiye’de Test Etmeye Başladığı Özellik Devrim Yaratacak!

Instagram’ın Türkiye’de Test Etmeye Başladığı Özellik Devrim Yaratacak!

Sosyal medya platformları arasındaki rekabet kıyasıya devam ediyor. TikTok’la rekabet edebilmek için sürekli olarak yeniliklere imza atan Instagram, hikâye kaydırma ile ilgili yeni bir dönemi başlatmaya hazırlanıyor. Türkiye’de test aşamasında olan yeni özellik yana kaydırılan hikâyelerin kayma biçimini değiştirecek. Peki bu yeni özellik Instagram deneyimimizi nasıl etkileyecek? Sosyal medya hesap yönetimi ve danışmanlığı, dijital pazarlama, e-ticaret, SEO ve Google reklamlarında en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya editörleri Instagram’ın yeni özelliğini sizler için anlattı.

Instagram’ın hikâyeler özelliğini aktif etmesi gerçekten sosyal medya için büyük bir adımdı. Instagram hikâyeleri ana sayfa akışından daha popüler halde. Elbette ki Instagram’ın yöneticileri de bu durumu biliyorlar. Bu nedenle Adam Mosseri öncülüğünde Instagram yöneticileri sürekli olarak yeniliklere imza atıyorlar. Son dönemde Türkiye’de test edilen yeni hikâye kaydıma özelliği de bu yenilikler arasındaki yerini almaya hazırlanıyor.

Instagram platformunun çok konuşulması beklenen yeni hikâyeler özelliği Matt Navarra tarafından açıklandı. Hikâyelere dikey kaydırma biçimi geliyor. Tıpkı Reels, YouTube Shorts ve TikTok gibi…

Bugüne dek yatay olarak gezilen Instagram hikâyeleri yeni bir kullanım biçimine geçecek ve dikey olarak kaydırılmaya başlanacak.

Rakiplerle Daha Uyumlu

Bu şekilde Instagram hikâyeleri hem Reels ile hem de büyük rakipleri TikTok ve YouTube Shorts ile daha uyumlu bir kullanıcı deneyimi sağlanacak.

Türkiye’de test aşaması süren bu özelliğin ne zaman tüm dünyadan Instagram kullanıcılarının hizmetine açılacağı bilinmezliğini koruyor. Bakalım yeni özellik Instagram deneyimimizi nasıl etkileyecek ve rekabetteki dengeleri nasıl değiştirecek.

Geleceğe yolculukta geri kalmamak için dijital ajansınız Sahne Medya’nın blog sayfasını takip etmeye devam edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

17-01-2022 11:03:52

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?