Anasayfa Medya Haberler Android Mesajlaşma Uygulamaları Arasında En Tehlikelisi Hangisi?

Android Mesajlaşma Uygulamaları Arasında En Tehlikelisi Hangisi?

Android Mesajlaşma Uygulamaları Arasında En Tehlikelisi Hangisi?

İnternet kullanıcılarının son yıllarda en büyük problemi veri gizliliği… Kaspersky, mesajlaşma uygulamaları üzerinden gerçekleştirilen kimlik avı saldırılarının en çok hangi uygulamalarda yaşandığını açıkladı. Dijital dünyadaki en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya’nın haberine göre kişisel bilgilerin en çok tehlike altında olduğu uygulamalar; WhatsApp, Viber, Google Hangouts ve Telegram.

Kaspersky, akıllı telefonu olan herkesin bir şekilde kullanmak durumunda kaldığı bu anlık mesajlaşma uygulamaları üzerine bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmada kullanıcı güvenliği ve kişisel verilerin en yoğun biçimde tehdit altında olduğu mesajlaşma uygulamalarının hangileri olduğu incelendi. Sonuçlar ise bir hayli dikkat çekiciydi. Çünkü en tehlikeli uygulama aynı zamanda en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’tı.

Siber güvenlik alanında çalışan uzmanlar, mesajlaşma uygulamalarının popüler hale gelmesinin bilgisayar korsanlarını motive ettiği görüşünde. Bundan dolayı özellikle kimlik avı gibi saldırılar bu uygulamalarda yaygın biçimde yaşanıyor. İşte Kaspersky’e göre tehlike altında olduğumuz mesajlaşma uygulamaları…

WhatsApp’ı Silmekte Aceleci Davranmayın

Kaspersky’nin yaptığı araştırmaya göre kimlik avı saldırılarının yüzde 89,6’lık oranı WhatsApp üzerinden gerçekleştiriliyor. Bunun sebebi de hepimizin tahmin edebileceği gibi en popüler uygulama olması. Kimlik avcıları mümkün olan en fazla insanın kişisel verilerini çalıp satmayı hedefler. Bu yüzden de çalışmalarını en çok insanın bulunduğu uygulamada yürütmelerinde şaşılacak bir şey yoktur.

Listenin ikinci sırası ise Telegram’a ait. Hemen ardından Viber ve dördüncü sırada da Google Hangouts geliyor. Fakat bu diğer uygulamalarda yaşanan saldırıların oranı WhatsApp’la kıyaslanamayacak kadar az kalıyor. Bu saldırıların yüzde 5,6’sı Telegram’da, yüzde 4,7’si Viber’da, yüzde 1’den bile daha az bir kısmı da Google Hangouts’ta gerçekleşiyor.

Bu araştırmanın sonuçlarına bakarak hangi uygulamada saldırıya uğrama riskimizin daha fazla olduğunu anlamamız pek mümkün değil. Çünkü araştırma kimlik avı saldırılarının uygulamanın toplam kullanıcı sayısına oranını yansıtmıyor. Ancak akıllı telefonu olan hemen herkesin WhatsApp kullanma ihtimalinin daha yüksek olması demek, siber korsanların buraya yoğunlaştığı ve yoğunlaşacağı anlamına geliyor.

Her ne olursa olsun siber dünyada risk altında olduğumuzu unutmadan hareket etmemizde fayda var. Sahne Medya editörlerinin hazırladığı haberler ile dijital dünyada olup bitenlerden haberdar olmaya devam etmek için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

15-07-2021 10:17:28

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?