Anasayfa Medya Haberler SEO’nun Yeni Gözdesi: “Sesli Makaleler”

SEO’nun Yeni Gözdesi: “Sesli Makaleler”

SEO’nun Yeni Gözdesi: “Sesli Makaleler”

Sahne Medya çok sayıda marka, işletme ve kuruluş için başarılı SEO çalışmaları yürütmeye devam ediyor. Google algoritması durmaksızın güncellendiği için yeni trendleri yakından takip etmek ise bu çalışmanın en önemli kısmı. Giderek yükselen sesli makaleler önümüzdeki günlerde SEO çalışmalarında çok daha önemli bir konuma gelecek gibi görünüyor. Gelin SEO’nun yeni gözdesi sesli içeriklere daha yakından bakalım.

Sesli Makale (Sesli İçerik) Nedir?

Sesli makaleler birçok insan için yeni ve bilinmeyen bir alan. Peki sesli makale nedir? Günümüzde insanlar çok yoğun bir tempoda çalışmak durumundalar. Buna karşın gündemin ve dünyanın gerisinde kalmak istemeyen insanlar zamana karşı amansız bir yarış içerisindeler. Ufkumuzu açacak içerikler ve yazılar için yeterli zaman yaratmamız ise hiç de kolay değil.

Elbette ki tek sorun zaman değil. Cep telefonu üzerinden uzun yazılar okumak fiziken de kolay bir eylem değil. Buradan yola çıkarak sesli içerikler, podcastler, kısa haber içerikleri yayınlayan uygulamalar vs. her geçen gün daha da öne çıkma ve bu ihtiyaçları karşılamaya başladılar.

Google da insanların bu yönelimine cevap vermek isteyen platformlar arasında. Yakın bir gelecekte yazılı içeriklerin belli bir oranda yerlerini sesli içeriklere devretmesi gibi bir öngörü var. Sesli makaleler yoğun bir iş temposundan çalışan veya uzun yolculuklar yapmak durumunda olan insanlar için son derece cazip bir içerik türü olarak görünüyor.

Google’ın Sesli İçeriklere Desteği

Bir yandan gündelik işlerimizle uğraşırken diğer yandan da sesli içerikler sayesinde ilgi alanımız olan konular hakkında bir şeyler dinleyebilmek, gündemi takip edebilmek mümkün. İşitsel medyanın zihni dinç ve uyanık tutması bu içerikleri daha cazip hale getiriyor. Story Tel gibi uygulamalar, podcastler her gün daha da popüler oluyor.

İnsanların kişisel yaşam alışkanlıklarına uyum sağlaması ve SEO’ya hitap etmesi gibi özellikleriyle bu tür içerikler yayınlayan platformların sayısı ve popülerliği artmaya devam edecek gibi görünüyor. Birçok marka bu öngörüyü dikkate alarak geleceğe dair bazı hazırlıklar yapıyorlar.

Google, mikrofonunuzu kullanarak sesli makaleler oluşturmanıza imkân tanıyor. Sesle makale yazma komutlarının son dere gelişmiş olduğunu, doküman biçimlendirme, tablo düzenleme, metin seçme ve yazıyı sesle sonlandırma gibi özellikleri Google’ın kullanıcılarına sunmasından da anlayabiliriz.

Sesli Makalelerin Avantajları Neler?

Eğer bir markanız varsa ve sesli içerikler üretiyorsanız milyonlarca insanın kullandığı Spotify, Google Podcast gibi ünlü podcast kanallarında kendinize yer bulabilir ve potansiyel müşterilerinize doğrudan hitap ederek pazarlama gücünüzü arttırabilirsiniz. Yakın zamanda Google’ın sağladığı avantajların da giderek artması bekleniyor.

Sesli makale hazırlarken klavye kullanmanıza gerek yok. Basit bir mikrofon bile iyi bir içerik hazırlamanıza imkân sağlayacaktır.

Yazma işlemini konuşarak gerçekleştirdiğiniz için hızınızı arttırmanız mümkün. Bu da en kıymetli şey olan zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Normal şartlar altında hazırlayamayacağınız kadar uzun içerikler hazırlayabilirsiniz. Bu da SEO çalışmaları açısından size geri dönüş sağlayabilir.

Elbette ki sesli makaleler düzgün bir diksiyon, anlaşılabilir bir konuşma, gibi mecburiyetleri de beraberinde getirecektir.

Sahne Medya SEO, SEO tabanlı Web Tasarım, Grafik Tasarım, Sosyal Medya Hesap Yönetimi ve Post Hazırlama gibi pek çok alanda markanızın bütün ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor. Siz de dijital dünyanın bu olanaklarından faydalanarak markanızı büyütmek ve kazancınızı katlamak istiyorsanız, gelecek sahnesindeki yerinizi almakta geç kalmayın.

Sahne Medya
Sahne Medya

26-07-2021 08:43:09

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?