Anasayfa Medya Haberler Google Drive’dan Kullanıcılarına Güvenlik Uyarısı

Google Drive’dan Kullanıcılarına Güvenlik Uyarısı

Google Drive’dan Kullanıcılarına Güvenlik Uyarısı

Teknoloji devi Google’ın uzun zamandan beri hayatımızın parçası haline gelen bulut temelli depolama hizmeti Google Drive, yeni dönem için sıkı güvenlik önlemleri almaya hazırlanıyor. Kişisel verilerin güvenliği internetin en önemli gündem maddeleri arasındaki yerini korurken, Google Drive kısa bir süre önce kullanıcılarını şüpheli dosyaları açma konusunda uyarma yöntemlerine bir yenisini daha ekledi. Google Ads, SEO, Web Tasarım, E-Ticaret, Dijital Pazarlama ve daha birçok alanda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, Google Drive’daki yeni dönemin ayrıntılarını sizler için hazırladı.

Google Drive’a eklenen yeni uyarı sistemi ile birlikte ekranınızın üst kısmında sarı renkli büyük bir çubuk görünecek. Size açmaya çalıştığınız dosyanın kişisel verilerinizi çalmak istiyor olabileceğini ve bu nedenle şüpheli bir dosya olduğunu söyleyecek.

Bilindiği gibi Google Drive, normal kullanıcılar kadar yöneticiler ve işletmeler tarafından da sıkça kullanılan bir hizmet. Ve bu özelliği ile kişisel veri hırsızlarının iştahını kabartması son derece normal. Çok sayıda farklı kesime aynı anda hizmet veren Google Drive önümüzdeki dönemde güvenliği verdiği önemi arttıracağa benziyor. Cloud Next etkinliğinde kamuoyuna duyurdukları yeni koruma yöntemleri de bunun habercisi.

Google Drive Eskisine Kıyasla Çok Daha Güvenli Olacak!

Google şirketinin yaptığı açıklamaya bakılırsa görüntülemek istediğimiz dosya ister doküman, ister resim isterse video olsun, Google bize bir uyarı penceresi sunacak. Şimdilik yalnızca dar bir kullanıcı kitlesi üzerinde denenen bu yeni özelliğin kısa zaman içinde global çapta bütün Google Drive kullanıcılarının hizmetine sunulacağı düşünülüyor.

Google Drive Sistemi son birkaç aylık zaman dilimi içerisinde bir takım değişiklikler geçirdi.

Bunlardan ilki yedekle ve senkronize et seçeneğinin yerinde masaüstü için Google Drive özelliğinin gelmesiydi. Bu değişim sayesinde artık kullanıcılar dosya kaybetme endişesi taşımadan farklı hesaplar arasında rahatça geçiş yapma şansına erişecekler. Artık iş hesabınız ve kişisel hesabınız arasında geçiş yaparken dosyalarınızı kaybetme korkusunu unutacaksınız.

Google Drive’ın bu yenilikleri bakalım kullanıcıları mutlu etmeye yetecek mi? Siz de dijital dünyada olup bitenlerden haberdar olmayı sürdürmek için dijital ajansınız Sahne Medya’nın blog sayfasını takip etmeyi unutmayın.

Sahne Medya
Sahne Medya

29-01-2022 12:11:24

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?