Anasayfa Medya Haberler Google Haritalar'ın Arayüzü Yeni Renklerle Güncellendi

Google Haritalar'ın Arayüzü Yeni Renklerle Güncellendi

Google Haritalar'ın Arayüzü Yeni Renklerle Güncellendi

Küresel teknoloji devi Google, kullanıcıları sunduğu ‘Haritalar’ hizmetini daha güçlendiriyor. Geçtiğimiz günlerde revize edilen yeni özellikleriyle dikkat çenen ‘Google Haritalar’, şimdi değişen “arayüz renkleriyle” daha da zenginleşiyor. Geçtiğimiz aylarda test sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan söz konusu değişiklik kullanıcıların hizmetine sunulmaya başlandı.

Google Haritalar’da Güncellemeler Sürüyor

Google Haritalar bir süre önce filtreler,  detaylı navigasyon ve üç boyutlu görünüm gibi özelliklerle daha da verimli hale getirilmişti.  Haritalarda arayüz renkleri dokunuşuyla yenilik sürecini bir üst aşamaya taşıyan Google’nin bu uygulaması kullanıcıların beğenisini topladı.

Yapay Zeka Destekli Yenilikler Geliyor

Yeni renk paleti önemli avantajlar sunuyor.  Bu özellik sayesinde Google Haritalar’daki öğeler artık daha kolay ayırt edilebiliyor. Örneğin;  haritada önceden beyaz renkte olan yollar şimdi gri renkte. Bu haliyle zum yapıldığında netleşen yaya geçitleri kolaylıkla fark edilebiliyor. Benzer şekilde otoyollar için sarı yerine koyu gri renk tercih edilmiş.  Yollarda gri renk seçeneğiyle daha hızlı biçimde seçilmesi amaçlanmış.

Android ve iOS Kullanıcılarıyla Buluştu

Haritada eskiden gri ve açık sarı olan bina ve diğer yapıların renklerinde ise bir değişiklik yapılmamış. Park ve yeşil alanlar açık tonda yeşil, deniz rengi ise daha açık mavi olarak değişmiş. Google Haritalardaki yeni görünüm güncellemesi Android ve iOS kullanıcılarıyla buluştu. Bu ayrıcalığın ileriki günlerde aşamalı olarak tüm kullanıcıların yararına sunulması bekleniyor.  

Sahne Medya
Sahne Medya

21-11-2023 13:49:51

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?