Anasayfa Medya Haberler Google Ücretsiz G Suite Legacy Hizmetini Kaldırıyor

Google Ücretsiz G Suite Legacy Hizmetini Kaldırıyor

Google Ücretsiz G Suite Legacy Hizmetini Kaldırıyor

Workspace’i Zorunlu Hale Getiriyor

Teknoloji devi Google’ın okul ve işletmeler için geliştirdiği ve ücretsiz olarak kullanıma olanak sağladığı G Suite Legacy hizmetini sonlandıracağını duyurdu. G Suite Legacy müşterilerine 1 Mayıs 2022 tarihine kadar süre tanıyan Google bundan sonra ücretli abonelik satacak. Google Ads, SEO optimizasyonu, SEO uyumlu içerik üretimi, grafik tasarım ve sosyal medya reklam kampanyalarında en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, Google’daki yeni dönemi sizler için anlattı.

Google şirketi kısa biz zaman önce bir karar aldı ve G Suite hizmetinin adını Workspace olarak değiştirdi. Geçmişte ücretsiz olarak kullanılabilen bu hizmet için alınan radikal karar sonrası kullanıcılara ücretli abonelik paketleri sunulmuştu. Google’dan konuya dair yeni bir açıklama geldi.

Google 2012 yılından bu yana yeni ücretsiz kullanıcı kabul etmediği G Suite’in mevcut kullanıcılarından bugüne dek ücret talebinde bulunmamıştı. Fakat bu durum değişmek üzere. Kullanıcılara Google tarafından gönderilen bir e-posta G Suite Legacy’nin sonuna geldiğimizi gösteriyor. Mevcut kullanıcılar da ücretli abonelik paketlerinden birini satın almak zorunda kalacak.

Son Gün 1 Mayıs

Google’ın yaptığı açıklamada 2012 öncesinden beri G Suite müşterisi olanların 1 Mayıs 2022 tarihine kadar ücretli abonelik paketlerinden birini seçmesi gerektiği belirtiliyor. Aksi halde Google harekete geçecek ve kullanıcı profillerine göre uygun gördüğü bir pakete otomatik olarak geçirecek. Tabii ki bu otomatik geçiş sadece ödeme yöntemi eklenen profiller için geçerli.

Eğer Google hesabınızda bir ödeme yöntemi eklenmemişse endişe etmenize gerek yok. Hesabınız Google tarafından askıya alınacak. Google’ın verdiği tarihe kadar ücretli abonelik paketlerinden birini satın alanlar Workspace müşterisi olarak devam edecekler ve G Suite Legacy dijital dünyanın tarihinde bir sayfa olarak yerini alacak.

Dijital evrendeki hızlı ve büyük dönüşümlerin gerisinde kalmamak, yarına yolculukta yerinizi almak için Sahne Medya hizmetleriyle tanışmakta acele edin.

Sahne Medya
Sahne Medya

20-01-2022 17:10:19

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?