Anasayfa Medya Haberler Google Haritalar Tasarımını Güncelledi. Neler Değişti?

Google Haritalar Tasarımını Güncelledi. Neler Değişti?

Google Haritalar Tasarımını Güncelledi. Neler Değişti?

Her ihtiyacımıza yönelik olarak hayatımızı kolaylaştıran en az bir Google servisi mevcut. Günlük hayatta en aktif kullandığımız Google hizmetlerinden biri de Google Haritalar. Kişisel olarak bir yere ulaşmak için, işletme olarak müşteriler tarafından fark edilebilmek için Google Haritalar servisi büyük önem taşıyor. Bu hizmetin öneminin farkında olan teknoloji devi Google, sürekli olarak uygulamanın kullanıcı deneyimini iyileştirmek için güncellemelere gidiyor. Son yeniliklerin ardından yeni bir arayüz ortaya çıktı. Android kullanıcıları daha estetik bir tasarıma kavuştu. Peki neler değişti? Google Partner Ajansı ve profesyonel SEO Hizmetinin doğru adresi Sahne Medya, Google Haritalardaki yenilikleri sizler için anlattı.

Google şirketinin son yıllarda en çok odaklandığı servislerinin başında Google Haritalar geliyor. Geçtiğimiz günlerde hava durumu bilgilerinin de Google Haritalar’da görüntülenebileceği duyurulmuştu. Bugün ise başka yenilikler gündemde.

Android cihaz kullanıcıları için Google Haritalar hizmetinin arayüzü büyük oranda yenilendi. Şimdilik küçük bir kullanıcı grubu üzerinde test edilmeye devam eden yeni arayüzün en büyük amacı daha kullanıcı dostu bir deneyim sunmak. Yapılacak güncellemenin yıllardan bu yana Google Haritalar görünümündeki en radikal değişiklik olarak anlatılıyor. Peki bu değişiklikler neler?

İşte Google Haritalar’ın Arayüzünde Yapılacak Değişiklikler

Google Haritalar artık tam ekrandan ziyade açılabilir ve kaydırılabilir ekranlarla kullanılabilecek. Hatların daha yumuşak olması ve sayfalar arasında geçiş yapmanın daha kolay ve estetik bir hal alması bekleniyor.

Tasarım anlamındaki tek yenilik ise ana sayfada değil. Navigasyon özelliğinde de önemli değişiklikler bekleniyor. İnteraktif sayfalar navigasyon sırasında bizleri karşılayacak. Bu sayede aynı anda yol tarifine ve haritaya bakmak mümkün olacak.

Dijital dünyadaki gelişmelerden anında haberdar olmak için Sahne Medya’yı takip edebilirsiniz.

Android işletim sistemi için tasarlanan bu yeniliklerin İOS cihazlarda ne zaman kullanılacağı ise belirsizliğini koruyor.

Sahne Medya
Sahne Medya

10-02-2024 13:31:42

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?