Anasayfa Medya Haberler Facebook’tan Instagram Reels’ı Kopyalıyor!

Facebook’tan Instagram Reels’ı Kopyalıyor!

Facebook’tan Instagram Reels’ı Kopyalıyor!

Sosyal Medya platformları arasında hala en fazla aboneye sahip olan Facebook, Instagram’ın TikTok’la rekabet için geliştirdiği Reels özelliğini kendi bünyesine katmaya hazırlanıyor ve bu yeni özelliği ilk olarak ABD sınırları içerisinde kullanıma açıyor. Sosyal Medya reklam kampanyaları, hesap yönetimi, post hazırlama gibi hizmetlerle dijital dünyadaki en yakın çözüm ortağınız olan Sahne Medya editörleri, sizler için hazırladı.

TikTok kısa ve eğlence içerikli videolarla interneti adeta kasıp kavuruyordu ve Instagram bu furyayla rekabet edebilmek için Reels özelliğini geliştirmişti. Şimdi de Facebook aynı özelliği kendi bünyesine katmaya hazırlanıyor. Facebook Reels ile ilk olarak ABD sınırları içerisinde yaşayan Facebook kullanıcıları tanışacak.

Facebook’taki Reels kimi kullanıcıların haber kaynağı ekranında ve Gruplar kısmında görünecek. Facebook yöneticileri bu özelliği Kanada, Meksika ve Hindistan gibi ülkelerde test edeceklerini kamuoyuna duyurdular.

Sosyal Medya devi Facebook bu hamleyle birlikte TikTok’a karşı bir rekabet başlatıyor. Uzmanlar bu rekabetin kaçınılmaz olduğunu, 3 milyarı aşkın indirme sayısına ulaşıp da Facebook’a ait olmayan tek uygulamanın TikTok olduğunu ve Facebook’un buna kayıtsız kalamayacağını düşünüyor. 2020 yılı itibariyle TikTok’un en popüler sosyal medya uygulaması unvanını devralması süreci hızlandırmışa benziyor.

Facebook Aynısını Snapchat’e De Yapmıştı

Yakın geçmişte bir anda büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşan Snapchat’in hikayeler özelliği de Facebook tarafından kopyalanıp, Instagram, Messenger, WhatsApp ve Facebook’un kendisi de dahil olmak üzere bütün platformlara eklenmişti.

Üstelik Facebook’un TikTok’a karşı gerçekleştirdiği tek hamle de bu değil. Instagram ve Facebook bünyesinde yer alan içerik üreticileri için bir milyar dolar para harcayacağı ve influencerlar için bonus programlar ve tohum yatırımları gibi yeni gelir modelleri yaratacağı da biliniyor. Sosyal Medya, Web Tasarım, SEO, Google Reklamları ve Dijital Pazarlamada markanızın en yakın çözüm ortağı Sahne Medya ile dijital dünyadaki gelişmelerden haberdar olmaya devam edin.

Sahne Medya
Sahne Medya

20-08-2021 11:55:28

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?