Anasayfa Medya Haberler Google’ın Yeni Buluşu Fiziğe Meydan Okuyor

Google’ın Yeni Buluşu Fiziğe Meydan Okuyor

Google’ın Yeni Buluşu Fiziğe Meydan Okuyor

En popüler arama motoru olmanın çok ötesine geçip teknoloji devi haline gelen Google, Sycamore ismini verdiği kuantum bilgisayarı ile şaşırtıcı bir buluşa imza attı. Dijital dünyadaki en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya’nın editörleri sizler için hazırladı… İşte detaylar…

Google şirketinin kuantum hesaplama bölümünde çalışan bir araştırma ekibi Zaman Kristalleri yarattıkları iddiasıyla yeni bir çalışmalarını kamuoyuyla paylaştılar.  Yapılan açıklamalarda göre ekip Sycamore isimli kuantum bilgisayarını kullanarak fizik kurallarına meydan okuduklarını kamuoyuna duyurdular.

Google çalışanlarının yaptıklarını iddia ettikleri şey bir çeşit kontrol noktası olarak tanımlanıyor. Bu durumda kbitler, yukarı ve aşağı dönüşleri esnasında çok fazla çıkmaza girmeden ve hiç enerji tüketmeden mükemmel biçimde yer değiştirebiliyorlar.

google kuantum yapay zeka

Bilim Dünyası Google’ın Buluşunu Heyecan Verici Buluyor

Normal şartlar altında termodinamiğin ikinci yasası bunun kolay olmayacağını söylese de zaman kristalleri Entropi (yani fizikte bir sistemin mekanik işe dönüştürülemeyecek termal enerjisini temsil eden bir fizik terimi) hakkında olumlu yönde sonuçlar ortaya çıkartıyor. Google bu buluşu sadece eylem olarak görmekle kalmıyor, onun ürettiği sürecin ölçülebilir olduğunu da söylüyor.

Bilim dünyası bu icadın etkilerinin sanılandan çok daha büyük olacağı görüşünde… Bununla birlikte Google’ın kuantum bilgisayarı sayesinde başardığı şeyin gerçek bir dünya kullanımında da görülebileceği söyleniyor. Entropiye kafa tutan bir sistemden ne olacağını söylemek ise şuan için zor görünüyor. 

Bu sonuçlarını geçerli olduğu varsayımı yapılırsa eğer onunla neler yapılabileceğini tahmin etmek de bir o kadar zor ve heyecan verici bir gizem barındırıyor. 

Sahne Medya
Sahne Medya

07-08-2021 06:53:26

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?