Anasayfa Medya Haberler Linkedin’den Skandal! 700 Milyon Kişinin Verileri Çalındı

Linkedin’den Skandal! 700 Milyon Kişinin Verileri Çalındı

Linkedin’den Skandal! 700 Milyon Kişinin Verileri Çalındı

Linkedin ismi yine bir kişisel veri hırsızlığı ile gündeme oturdu. Hemen hemen bütün Linkedin kullanıcılarının bilgilerinin çalındığı ve internette satışa çıkarıldığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Sahne Medya editörlerinin hazırladığı haberin detayları ise şu şekilde:

Yakın geçmişte yine bir veri ihlali vakası ile gündemde kendine yer bulan Linkedin, kullanıcılarının güven duygusunu bir hayli sarsmıştı. Geçtiğimiz günlerde bir hacking forumunda yayınlanan satış ilanı insanları şaşkınlığa uğrattı. Neredeyse bütün Linkedin kullanıcılarının verileri çalınmış ve satışa çıkarılmıştı.

Linkedin de tıpkı Facebook gibi hakkımızda pek çok bilgiyi yüklememizi bekleyen bir platform. Profesyonel iş hayatı üzerine kurulu olduğu için mesleğimizden okulumuza, iletişim bilgilerimizden yaşam alışkanlıklarımıza kadar pek çok bilgiyi barındıran Linkedin’de 700 milyon üyenin verilerinin satışa çıkarılması insanların platforma olan güvenini yerle bir etti.

700 Milyon Kişinin Bilgileri İçin Açılan İlan

İlanı yayınlayan kişi elindeki verilerin doğruluğunu ispatlamak için 1 milyon kullanıcıya ait kişisel verileri ücretsiz olarak sundu. Öncesinde de Linkedin’de yer alan 500 milyon kullanıcının verisi satışa çıkmıştı. Bu seferki olay Linkedin’de hesabı olan hemen herkesin bu durumun mağdurları arasında yer aldığını gösteriyor.

Hangi Bilgiler Çalındı Ve Satışa Sunuldu?

  1. E-Posta adresi
  2. Tam isim ve soy isim
  3. Telefon Numaraları
  4. Adresler
  5. Coğrafi Konumlar
  6. Kullanıcı adı ve URL
  7. Cinsiyet
  8. İş deneyimleri
  9. Diğer sosyal medya hesaplarındaki kullanıcı isimleri
Sahne Medya
Sahne Medya

09-07-2021 08:09:45

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?