Anasayfa Medya Haberler Google Maps Artık Daha Canlı ve Hızlı

Google Maps Artık Daha Canlı ve Hızlı

Google Maps Artık Daha Canlı ve Hızlı

Yeni güncelleme ile yürüyüş yol tariflerinin yanı sıra kamera tabanlı kullanıcı arayüzü “Live View” yani “Canlı Görünüm” erişimi de aktifleştirilmiş oldu. Yeni özelliğin daha çok kullanabilirliği için bir konum seçtikten veya aradıktan sonra, sizi haritada ortalamak için mevcut düğmenin hemen üzerinde yeni bir Canlı Görünüm ibaresi bulunacak.

9to5Google’ın hazırladığı rapora göre Google, Canlı Görünüm’de kullanıcılara AR navigasyonuna daha hızlı erişim sağlayacak yeni bir özelliği de test ediyor. Şu anda, Google Haritalar’da Canlı Görünüm’e erişmek için önce uygulamada yürüyüş yol tariflerini başlatmanız ardından da kamera tabanlı kullanıcı arayüzünü açmak için Canlı Görünüm düğmesine tıklanması lazım. Bu özelliği kullanırken gözden kaçabilecek özellikleri de düzeltmek isteyen Google, mevcut düğmenin üzerinde bulunan yeni bir Canlı Görünüm butonunu (FAB) test ediyor.

Canlı Görünüm arayüzde daha kolay bulunacak

Yeni Canlı Görünüm FAB, Google Haritalar’da konum ararken hemen görünüyor. Düğmeye dokunduğunuzda aradığınız yerin bulunduğunuz konumundan ne kadar uzakta ve ne tarafta olduğunu göstermek için kamera arayüzü açılıyor. Ok ile hedefi bulduktan sonra ise AR-yönlendirmeli navigasyonu başlatabiliyorsunuz.
Canlı Görüntü’nün daha erişilebilir olması kullanıcıların konumlarında sapma olmaması için çok iyi düşünülmüş bir özellik. Özellik şimdilik yalnızca birkaç beta kullanıcı için aktifleştirilirken, daha geniş bir kullanım için henüz bir bilgi paylaşılmadı. 

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?