Anasayfa Medya Haberler Site Dışı SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Site Dışı SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Site Dışı SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Site Dışı SEO çalışmaları ile zirveye tırmanmaya hazır mısınız? Sahne Medya dijital dünyada SEO konusunda yaptığı yerel ve ulusal ölçekteki çok sayıda başarılı çalışmayla ve profesyonel kadrosuyla yanınızda. Peki Site Dışı SEO (Off Page SEO) nedir ve nasıl uygulanır?

Site Dışı SEO (Off Page SEO) Nedir?

Site Dışı SEO basit tanımıyla, arama sonuçlarında yükselmek, domain gücünü arttırıp tüm sayfalarınızın sıralamalardaki yerinin yukarıya taşımak için siteniz dışında gerçekleştirdiğiniz, reklam, backlink, tanıtım yazısı gibi çalışmaların tamamıdır. Farklı Sitelerin Sitenize bağlantı vermesi (Backlink) reklam, tanıtım yazısı, anahtar kelime yoğunluğu kontrolü, pdf backlink, spam backlinklerin temizlenme işlemi, sidebar ve footer bağlantıları gibi çok sayıda alanda gerçekleşen bu çalışma zor ve detaylı bir iş. Arama sonuçlarında üst sıralara tırmanmanız için son derece önemli olan Site dışı SEO çalışmaları, genel SEO çalışmasının yüzde 32’lik bir kısmını oluşturuyor. Ancak doğru şekilde yapılmazsa sitenizin spam cezasıyla karşılaşması gibi olumsuz sonuçlar doğuran bu çalışmanın mutlaka profesyonel uzmanlar eliyle yürütülmesi gerekir.

Site Dışı SEO Çalışmasının Avantajları Neler?

1-Arama Sonuçlarında Hızlı Yükseliş

Site Dışı SEO çalışmaları, iç SEO optimizasyonunun ardından doğru ve geniş bir çalışma ile istediğiniz anahtar kelimenin arama sonuçlarında hızla zirveye doğru tırmanmanızı sağlar.

2-Index Alma Hızınız Artar

Bu çalışmalar neticesinde pek çok sitede sizin sitenize bağlantılar verildiği için Google ve diğer arama motorlarının botları sık sık sitenizi ziyaret eder. Ve sonuç olarak içeriklerinizin indexlenmesi de hızlanacaktır.

3-Domain Gücü Kazandırır

Alacağınız backlinkler sayesinde domain adınız her geçen gün güçlenecek ve sitenizin her sayfası arama motorları nezdinde itibar artışı yaşayacaktır.

4-Marka Bilinirliğinizin ve İmajınızın Yükselmesi

Hem kaliteli ve doyurucu içeriklerle dolu hem de otoritesini arama motorlarına ve kullanıcılara ispatlamış bir web sitesi markanızın hem bilinirliğini hem de imajını yükseltecektir.

Sahne Medya Site Dışı SEO Hizmeti Adımları

1-Analiz

Site Dışı SEO çalışmalarının başlangıcında web sitenizin ihtiyaç duyduğu backlink çalışmasının stratejisini planlıyoruz. Web sitenizin spam cezası almasına izin vermeden, doğal ve organik biçimde yükselmenizi sağlayacak bir çalışma modeli oluşturuyoruz. Bu adım son derece incelik ve titizlik gerektiren Site Dışı SEO çalışmasının belki de en önemli aşamasıdır.

Web sitenize hangi zaman aralıklarında hangi tür backlink çalışması yapılacağını doğru şekilde saptadıktan sonra, arama sonuçlarında yükselmek istediğiniz anahtar kelimelerin Çapa Metni yoğunluğu ve Çapa Metni profil analizi yapıyor, ardından da haritasını oluşturuyoruz.

2-Planlama

Web siteniz için gerçekleştirilecek Site Dışı SEO çalışmalarında backlinklerin doğru zaman aralıklarında eklenmesi gerekiyor. Tamamen organik ve doğal bir çalışma olması için backlink ekleme frekansını tespit ediyoruz. Tüm backlinklerin hangi günlerde hatta hangi saatlerde ekleneceği ya da backlink eklenecek web sitelerinin sektördeki konum ve rekabet gücüne göre tespit edilmesi de planlama aşamasında gerçekleştirdiğimiz işlemler arasında.

3-Uygulama

Sizinle birlikte geliştirdiğimiz plan ve strateji doğrultusunda uygulamaya geçip adım adım planları gerçeğe dönüştürüyoruz. Site Dışı SEO hizmetinde en önemli konulardan biri de anahtar kelime profilinin doğru şekilde optimize edilmesi. Anahtar kelimeleri tüm web sitelere farklı biçimlerde ekliyor ve en doğru backlink profili sayesinde web sitenizi hedeflediğiniz başarıya ulaştırıyoruz.

4-Raporlama

Çalışma kapsamında eklediğimiz bütün backlinkler ve Site dışı SEO eklentilerini, sonuçlarla birlikte şeffaf bir şekilde sizlere raporluyoruz. Sürecin her anının ve aşamasının ayrıntılı şekilde açıklandığı bu raporlar sayesinde bütçenizin hiçbir kuruşunun boşa harcanmadığını görebiliyorsunuz.

Siz de dijital dünyada zirveye tırmanmak istiyorsanız Sahne Medya’nın Site Dışı SEO hizmeti ile tanışmakta geç kalmayın.

Sahne Medya
Sahne Medya

03-08-2021 06:17:04

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?