Anasayfa Medya Haberler SEO Çalışmalarında Description Nasıl Yazılmalı?

SEO Çalışmalarında Description Nasıl Yazılmalı?

SEO Çalışmalarında Description Nasıl Yazılmalı?

SEO’da Description Yazarken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

SEO tabanlı bir web sitesine sahip olmak kadar, düzenli olarak SEO uyumlu içerik üretmek de son derece önem taşıyor. Sahne Medya yerel ve ulusal ölçekte çok sayıda SEO içerik üreticiliği hizmeti vermeye devam ediyor. Peki SEO uyumlu makale yayınlarken Description yazma aşamasında nelere dikkat etmek gerekir? İşte Sahne Medya editörlerinden işinize yarayacak bazı püf noktaları…

Description veya meta description, sayfaların içeriğini anlatan kısa açıklama metinleridir. Bu açıklamalar arama motoru sonuçlarında görüntülendiği için sayfa içeriğinin reklam spotu gibidir. 50 veya 160 karakter arası bir uzunlukta olması önerilen bu metinleri yazarken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var.  

SEO Description Nedir?

SEO kriterlerini gözeterek hazırlanan description’lara SEO description diyoruz ve içerisinde kullanıcıların en sık arattığı kelimeleri barındırmasına özen gösteriyoruz. Bu açıklama metinleri sitenizin arama sonuçlarında daha üst basamaklarda yer almasını sağlar. İşte Sahne Medya editörlerinden öneriler:

Anahtar Kelimelere Yer Verin

Description kısmında anahtar kelimelerin bulunması, internet kullanıcılarının sitenize erişmesine kolaylık sağlar. SEO description uygulamalarını kullanarak metinlerinizi daha kolay düzenleyebilirsiniz. Kullanıcılar tarafından en çok aratılan anahtar kelimeler sayesinde sitenizin organik ziyaretçi çekmesini sağlar. Anahtar kelime araştırması yapmak, en popüler kelimeleri tespit etmenizi ve açıklama metinlerinde onlara yer vermenizi sağlar.  

Sadece içerik stratejinizde değil açıklama metinlerinde (description) kısımlarında da işinize yarayacak olan bu anahtar kelime verilerinden yararlanarak özgün, ilgi çekici ve SEO açısından başarılı içerikler hazırlayabilirsiniz.

Harekete Geçiren Mesajlar

Yabancıların dijital pazarlamada “Call to action” diye tanımladıkları ve kullanıcılara aksiyon aldıran, harekete geçiren söylemler SEO description açısından son derece önem taşır. Hazırladığınız açıklama metninin insanları sitenize davet etmesi, ilgilerini çekmesi gerekir. Bu metinleri hazırlarken olabildiğince kullanıcı odaklı olmalısınız.

Arama sonuçlarında sitenizin üst basamaklara çıkması ve tıklanma oranlarının artması için bu meta descripton’ların kalın (bolt) yazı tipiyle belirtilmesi gerekir. Kullanıcıların en çok arattığı kelimeleri barındıran bir “harekete geçirici mesaj” bulmalısınız.

Gramer Yanlışları ve Anlatım Bozukluklarına Dikkat

Futbol oynamak için nasıl ki koşabilmek gerekiyorsa SEO’da başarılı olabilmek için de dil bilgisine hakim olmak gerekiyor. Gramer yanlışlıkları ve anlatım bozuklukları sadece içeriğin SEO başarısını olumsuz etkilemekle kalmaz, markanızın, işletmenizin kurumsal saygınlığını ve itibarını da geri dönüştürülemez biçimde zedeler.

Dil açısından hatalı metinlerle arama sonuçlarının üst basamaklarında görünmeniz olumlu değil olumsuz sonuçlar doğurur. Türkçe bilgisi konusunda zayıf bir site olduğunuz daha çok insan tarafından görülmüş olur. Organik ziyaretçiler bu durumu fazlasıyla önemserler.

SEO’nun her alanında olduğu gibi bu konuda da Sahne Medya’nın uzman ekibinden destek alabilirsiniz. Sahne Medya, dijital dünyadaki en yakın çözüm ortağınız…

Sahne Medya
Sahne Medya

26-07-2021 09:23:45

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?