Anasayfa Medya Haberler Google ADS (Adwords) Kullanıcılarına Ek Ücret Yansıtacak

Google ADS (Adwords) Kullanıcılarına Ek Ücret Yansıtacak

Google ADS (Adwords) Kullanıcılarına Ek Ücret Yansıtacak

Google Ads (Adwords) günümüzün en önemli dijital reklam araçlarından biri. Sahne Medya olarak bizler de Web Tasarım, SEO, Sosyal Medya Reklamları gibi pek çok alanın yanı sıra Google Ads’de de önemli reklam ve tanıtım kampanyalarına imza attık. Ancak yeni gelişmeler Yasal İşletim Maliyeti adı altında Google’ın reklam verenlere ek ücret yansıtacağı yönünde. Sahne Medya editörleri sizler için hazırladı.

Google’ın sunduğu reklam ve tanıtım hizmetlerinin en önemlilerinden olan Google Ads (Adwords), 1 Ekim 2021’den itibaren yepyeni bir yasal sürece gitmeye hazırlanıyor. Bu tarihten sonra reklam verenler faturalarında ek bir ücretle karşılaşabilirler.

Google Ads’de Yeni Dönemin Başlangıcı 1 Ekim

Yeni yönetmeliği müşterilerine elektronik posta yolu ile duyuran Google, bu konuyu Önemli Yasal Uyarı şeklinde tanımladı. Yeni yönetmelik kapsamında şirket, 1 Ekim’den itibaren Google Ads aracılığı ile satın alınan reklamlarda yada YouTube reklamlarında yeni bir ek ücret ile karşılaşacaklarını duyurdu. Bu ücretlendirme şu ülkelerde geçerli olacak:

Avusturya’da faturaya ek yüzde 5

Fransa’da faturaya ek yüzde 2

Hindistan’da faturaya ek yüzde 2

İtalya’da faturaya ek yüzde 2

İspanya’da faturaya ek yüzde 2

Türkiye’de faturaya ek yüzde 5

Birleşik Krallık’ta faturaya ek yüzde 2

İçlerinde Türkiye’nin de bulunduğu bölgelerde ek ücretin yüzdesi en az yüzde 2 iken en fazla yüzde 5 oranında olduğu görünüyor. Google şirketinin yaptığı resmi bildiriye göre Türkiye’deki Google Ads kullanıcıları artık faturalarında yüzde 5 oranında bir maliyet artışıyla karşılaşacak.

Google’a göre bu ek ücretler, söz konusu ülkelerdeki dijital hizmet vergisi yasalarının getirdiği maliyet yükünün en azından bir kısmını karşılamak amacıyla uygulanıyor. Yasal işletim maliyeti adı altında yansıtılacak bu yeni ücret, Google reklamcılığını nasıl etkileyecek merak konusu.

Google Ads konusunda daha fazla fikir sahibi olmak istiyorsanız buraya tıklayarak Sahne Medya Google Ads(Adwords) reklam hizmeti hakkında bilgi alabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

02-08-2021 08:57:41

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?