Anasayfa Medya Haberler Dünyanın En Popüler İnternet Tarayıcıları Açıklandı

Dünyanın En Popüler İnternet Tarayıcıları Açıklandı

Dünyanın En Popüler İnternet Tarayıcıları Açıklandı

İnternet tarayıcıları hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Her internet tarayıcısı farklı avantajlar sunarak daha çok kullanıcıya erişmek için rekabet ediyor. Peki dünyada en çok tercih edilen internet tarayıcıları hangisi? Bu yarışa Edge tarayıcısı ile dahil olan Microsoft, geçtiğimiz yıl ilk üçte yer alamazken bu yıl kendi tarihinin en yüksek kullanıcı sayısına ulaşarak listenin ikinci sırasında yer aldı. Dijital dünyadaki en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya en popüler internet tarayıcıları listesini sizler için paylaştı.

Tarayıcı rekabetine Microsoft Edge ile dahil olan teknoloji devi Microsoft halen daha hedeflerinin uzağında. Uzun vadede Google Chrome’u geçmeyi amaçlayan Microsoft Edge listenin ikinci sırasında yer buldu. Google Chrome ise yıllardır sahibi olduğu birincilik koltuğunu kimseye bırakacak gibi görünmüyor. Zaman zaman geliştirdikleri güncellemeler, uzantılar ve eklentiler sayesinde kullanıcı sayılarını arttıran Mozilla Firefox, Safari ve Yandex gibi tarayıcılar ise amansız bir yarış halinde. 

Zirvede Chrome, Peşinde Edge

Statcounter geçtğimiz günlerde masaüstü ve mobil cihazlarda kullanılan tarayıcıların pazar payına dair bir rapor yayınladı. Yayınlanan rapora göre Google Chrome toplam kullanıcıların yüzde 64,84’ü tarafından tercih ediliyor. Zirvede bir hayli yalnız demek yanlış olmaz. Çünkü ikinci sıradaki Microsoft Edge’nin kullanıcı yüzdesi yalnızca yüzde 12,96… Apple cihazların tarayıcısı Safari yüzde 8,83’te kalırken Mozilla Firefox yüzde 7,57 ile onu takip etti. Ücretsiz VPN hizmeti ile beğeni toplayan Opera ise yüzde 3,23’te kaldı.

Google Chrome’un Liderliği SEO Optimizasyonunun Odağının Google Olmaya Devam Edeceğini Anlatıyor

SEO optimizasyonu günümüzde tüm marka ve işletmeler için olmazsa olmaz bir çalışma alanı. Büyük reklam bütçeleri harcayarak bile ulaşılamayacak tüketici kitlesine, düzenli bir çalışma ve küçük bütçelerle sürekli olarak erişmeyi sağlayan SEO optimizasyonunda odak nokta Google. Halen daha bir web sitesinin SEO optimizasyonu Google kriterlerine göre yapılıyor ve bu durum uzun yıllar değişmeyecek.

SEO optimizasyonunda başarının adresi Sahne Medya SEO hizmeti konusunda bilgi almak için tıklayabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

06-02-2024 14:24:57

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?