Anasayfa Medya Haberler Instagram Yeni Ara Yüzüyle Tabletlere Geliyor

Instagram Yeni Ara Yüzüyle Tabletlere Geliyor

Instagram Yeni Ara Yüzüyle Tabletlere Geliyor

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram tuhaf bir şekilde bugüne kadar tabletler için bir optimizasyona gitmemişti. Uygulama tablet bilgisayarlarda kullanılmak için uygun değildi. Fakat bu durum yakın zamanda değişecek gibi görünüyor. Sosyal Medya hesap yönetimi, sosyal medya danışmanlığı, sosyal medya reklamlarında en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, Instagram’daki yenilikleri sizler için anlattı.

Uzun yıllardır Instagram’ın tablet bilgisayarlar için optimize edilmiş yeni bir arayüz geliştirmesi bekleniyordu. Bilhassa iPad kullanıcıları bu konudan şikayetçiydi. İlk olarak Android işletim sistemi ile çalışan tablet bilgisayarlar için optimize edilmiş bir arayüz geliştirildi. Ancak Instagram tarihte ilk defa tablet bilgisayar kullanıcılarına yönelik bazı çalışmalar yapıyor.

Instagram Tablet Bilgisayarlarda Nasıl Görünecek?

Glaxy Z Fold 5 cihazlar Instagram’ın optimizasyon yaptığı ve daha büyük ekranlarda kullanılmak üzere yeni tasarımlar geliştirdiği ilk modeller oldu. Bu yeni arayüzde gezinme düğmeleri telefonların aksine ekranın alt kısmında değil sol tarafında yer alıyor. Gezinme sırası, arama, yeni gönderi, profil, ana sayfa, reels, mesajlar ve bildirim sekmelerinden oluşuyor. Storyler telefonda olduğu gibi ekranın üst kısmında yer alıyor. Akışta ise büyük videolar ve büyük fotoğraflar göz alıcı görünüyor.

Reels özelliği için videonun her iki yanında siyah boşluklar söz konusu. Bununla birlikte yorumlar, beğeniler ve paylaşımlar sağ tarafta sıralanıyor.

Bu yeni tasarım, Galaxy Z Fold 5 tabletler için kullanıma açıldı. Fakat bu güncelleme hesap bazlı dağıtılıyor. Diğer taraftan Instagram’ın tablet bilgisayarlar için optimize edilmiş yeni versiyonu ne zaman tam anlamıyla kullanıma açılacak henüz bilinmiyor.

Google’ın partner ajansı Sahne Medya ile dijital gelecekten haberler almak için blog sayfamızı takip etmeye devam edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

17-08-2023 15:20:40

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?