Anasayfa Medya Haberler SEO Cyborg Nedir?

SEO Cyborg Nedir?

SEO Cyborg Nedir?

Cyborg sözlük anlamıyla “sibernetik organizma” anlamına gelir. SEO Cyborg ise basit anlamıyla bir insanın yapabileceklerinden daha fazlasını yapmak demektir. Ya da teknik tanımıyla hem bio – mekatronik hem de organik bileşenlere sahip yapılaşmalardır. SEO tabanlı Web Tasarım, SEO uyumlu içerik üretimi, Google Ads reklamları ve Sosyal Medya danışmanlığı gibi pek çok alanda, çok sayıda kuruma profesyonel hizmet veren Sahne Medya, blog sayfası ile de sizlerin dijital dünyadaki gözünüz kulağınız olmaya da devam ediyor. Bu haftaki konumuz ise SEO Cyborg…

Biz normal insanların birer Cyborg gibi hareket edebilmesi imkânsız bir durum. Cyborg demek uzman bir SEO ekibi oluşturmak demek. Uzman bir SEO ekibi hayal edin, içerisinde arama botlarının çalışma mantığını bilen teknik dehalar, kullanıcıların ne istediğini bilen profesyoneller ve siteye gelen ziyaretçiyi nasıl müşteriye dönüştüreceğinizi bilen dijital pazarlama uzmanları var. Tüm bunları barındıran bir ekip hayalini kurduğunuz başarının anahtarı gibidir. SEO Cyborg tam olarak bunun adıdır.

SEO Cyborg Nasıl Çalışır?

Şuana kadar bildiğimiz SEO çalışmaları esasında şu şekilde işliyor:

1-Crawl

2-Index

3-Rank

Elbette ki hayatta hiçbir şey yerinde durmadığı gibi teknoloji ve Google da durmuyor. Sürekli olarak değişiyor ve gelişiyor. SEO Cyborg modeli ise şu sıralamayla işliyor.

1-Crawl

2-Render

3-Index

4-Signaling

5-Rank

6-Connect

SEO Cyborg modelinde başarılı olmanın yolu yukarıda belirttiğimiz aşamaların hepsinde tek tek başarılı olmaktan geçiyor. Her adım kendi başına büyük önem taşıyor.

1-Crawling

Bu aşamada yapılması gerekenler klasik SEO metotlarından çok da farklı değil. Burada amaç arama motorlarının botlarının sizi kolayca bulabilmesini sağlamak.

2-Render

Render aşaması Google’ın indekslemesinin ikinci safhası olan JavaScript kodlarının algılanması. Klasik SEO’dan farklı olarak burada önem vermeniz gereken nokta; web sitenizdeki içeriklerin Google botları tarafından renderlanıp renderlanmadığı. Bu sorunun cevabını olumlu şekilde almadan bir sonraki aşamaya geçmeyin.

3-Index

Web sitenizde yer alan içeriklerin düzenli ve hızlı bir biçimde Google botları tarafından indexlenmesi ve veri tabanındaki yerini alması gerekir. Bunu kontrol etmek klasik SEO çalışmalarının da en temel aşamalarından biri.

4-Signaling

Hem SEO Cyborg hem de klasik SEO çalışmaları için oldukça yeni bir kavram olan Signaling aşaması, web sitenizin arama motorlarına doğru sinyaller gönderip göndermediğinin test edildiği aşamadır. Ve bu aşamayı başarılı şekilde geçebilmek için kod bilgisine sahip olma mecburiyeti vardır.

5-Ranking

İşte bütün SEO çalışmalarının en temel hedefi olan aşama. Google sizleri rakiplerinizle sürekli olarak kıyaslar, karşılaştırır ve size bir sıralama değeri verir. Bugüne kadarki tüm SEO çalışmalarınızın sonucu bu geldiğiniz noktadır.

6-Connecting

Söz konusu bu aşamada arama yapan ve sitenize bağlantı gerçekleştiren kişilerle ne denli uyumlu olup olmadığınız test eden ve değerlendiren bir aşamadır. Unutmayın ki yeni SEO Cyborg çalışma mantığında artık kullanıcıların sitenizde ne kadar süre geçirdiği ve aradıklarını bulmaları çok daha önemli hale gelecek.

Sahne Medya
Sahne Medya

05-08-2021 09:32:42

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?