Anasayfa Medya Haberler Instagram Hesaplarınız Artık Daha Güvende Olacak

Instagram Hesaplarınız Artık Daha Güvende Olacak

Instagram Hesaplarınız Artık Daha Güvende Olacak

Popüler Sosyal Medya uygulamsı Instagram artık hepimizin ikinci kimliği gibi oldu. Dolayısıyla Instagram hesaplarımızın güvenliği de son derece önemli hale geldi. Uygulama, hesabımızı daha güvenli hale getirme hedefiyle yeni bir özellik yayınladı. Web Tasarım, SEO, Sosyal Medya Reklamları, Google Ads gibi pek çok alanda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya’nın editörlerinin sizler için hazırladığı haberin detayları şu şekilde:

Sosyal Medya’nın devleri arasında yer alan Instagram’ın kullanıcı hesaplarını daha güvenli hale getirmek için yayınladığı bu yeni özellik hayatımıza ne gibi bir yenilik getiriyor? Artık Instagram kullanıcıları hesaplarına giriş aktivitelerini ve e-posta değişimi gibi önemli aktiviteleri izleme şansı elde edecek.

Neredeyse hiçbir uygulama kullanıcılarına yüzde 100 oranda bir güven veremiyor. Çünkü onlar güvenliği arttırmak için çalıştıkça siber korsanlar da yeni yeni yöntemler geliştiriyorlar. Ancak Instagram güvenlik seviyelerini geliştirmek için en çok yatırım yapan sosyal medya uygulamalarından biri.

Instagram bu defa yeni özelliği Security Checkup ile karşımıza çıkıyor. Bu özellik sayesinde artık hesaplarımızdaki hareketleri daha rahat görebileceğiz ve hesaplarımızı çalmak isteyenlerin işi bir hayli zorlaşmış olacak.

Security Checkup ile Profil Bilgisi ve Hesaba Giriş Hareketler İzlenebilecek

Security Checkup ile birlikte Instagram hesabınıza bağlamış olduğunuz telefon numarası, e-posta ve Facebook gibi diğer hesaplarınızın kontrolünü tamamen elinize alabileceksiniz.

Security Checkup haricinde Instagram, hesabınızın güvenliğini sağlayabilmeniz için başka yöntemler de tavsiye etti. Bunlar arasında iki adımlı doğrulama ve iletişim bilgilerinizin (Telefon, e-posta vs.) güncel olması da yer alıyor.

Buna ek olarak Instagram size asla kişisel olarak mesaj göndermeyeceğini beyan ediyor. Yani kendilerini Instagram’ın resmi hesabı olarak tanıtan kişi ve mesajlara asla inanmamanız gerekiyor. Bununla birlikte şüpheli gördüğünüz hesap ve içerikleri rapor etmeniz de tavsiyeler arasında. Hesabınıza her giriş yapıldığında size bildirim gönderen Security Checkup özelliğini aktif ederek, tanımadığınız cihazlar üzerinden hesabınıza yapılan girişleri tespit edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

15-07-2021 13:41:19

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?