Anasayfa Medya Haberler Kurumsal Logo Tasarımında Renk Tercihi

Kurumsal Logo Tasarımında Renk Tercihi

Kurumsal Logo Tasarımında Renk Tercihi

Büyük Markalar Logo Tasarımında Neden Yeşil Renk Kullanıyor?

Bir marka veya kurumun insanlarla ilk tanışması logosu üzerinden oluyor. Logonun da en önemli unsuru kullanılan renk seçimi. Her rengin hem psikolojik hem tarihsel hem de mitolojik anlamları var. Son dönemde kurumsal logolarda göz ardı edilemeyecek bir yeşil modası yaşanıyor. En büyük markalar logolarında muhakkak yeşil renge yer veriyor. Grafik Tasarım, Kurumsal Kimlik ve Logo Tasarımı gibi alanlarda doğru adresiniz Sahne Medya’nın editörlerinin sizin için hazırladığı haberden önce Sahne Medya’nın profesyonel Logo Tasarım hizmeti hakkında fikir almak için linke tıklayabilirsiniz.

Yeşil Renk Markalar İçin Ne Anlama Geliyor?

Yeşil rengin tasarımcılar açısından bu kadar cazip olmasının sebeplerinden biri yeşil rengin insanların algılayabildiği renk spektrumunda daha geniş bir yer kaplaması. Yani yeşilin her bir türüyle farklı bir anlam ve etki uyandırmak mümkün.

Mesela karanlık bir orman yeşili, erkeksi, geleneksel ve sakinleştirici görünmek isteyen markalar tarafından tercih edilirken kireç yeşili tonları bize daha yüksek bir enerjiyi anlatır. Spotify’in yeşilinde bu tonunu tercih etmesi de bir tesadüf değildir. Ama hangi ton olursa olsun yeşilin insanlığa genel olarak olumlu bir mesaj taşıdığı yadsınamaz bir gerçek.

İnsanlar eski çağlardan bu yana yeşil rengin iyileştirici bir gücü olduğuna inanır ve gözlerimiz üzerinde rahatlatıcı bir etkisi vardır.

Ara renklerden biri olan yeşil, sarı ve mavinin karışımıyla elde edilir. Resim sanatıyla ilgilenenler bu rengin dengeli, huzurlu ve istikrarlı olduğunu düşünürler.

Psikoloji bilimi ise kaygı, depresyon ve öfke gibi durumların hafiflemesinde yeşil rengin yardımcı işlevinin üzerinde duruyor. Fakat bir insanın yeşile sürekli olarak maruz kalması halinde onun tembel, depresyona meyilli, yavaş ve modüler bir hal alması sonucuyla da karşılaşılabiliyor.

İşte Kurumsal Logolarında Yeşil Rengi Tercih Eden Büyük Markalar

1-Starbucks

Kurumsal logosunu yeşil rengin hakimiyetine teslim eden markaların belki de en ünlülerinden biri olan Starbucks’ın tasarımcıları kullandıkları yeşil tonunun sakinlik ve sofistike idealleri bize anlattığı görüşünde. Amerika’da, Avrupa’da ve ülkemizde bir kahve dükkânı olmanın yanı sıra pek çok freelancerın çalışma ve işle ilgili görüşme yapma mekânı olan Starbucks, yeşilin bu tonlarıyla herkese sakinlik ve rahatlık sağlıyor. Aynı zamanda da dünya barışı mesajı verdiklerini düşünüyorlar. 

2-Spotify

Spotify daha enerjik ve yenilikçi yeşil tonlarını kullanmaktan çekinmemiş. Esasında Spotify hayatımıza girdiği sırada en azından kendi sektörlerinde yeşil renk kullanan markaların sayısı yok denecek kadar azdı ve bu tercihle kolayca fark yaratabileceklerini düşündüler. İlk başlarda daha koyu bir tonda ve gölgeli şekilde tasarlanan bu logo zamanla zihinlerimize kazınan şu anki halini aldı. Her ne kadar bu canlı renk seçiminin Spotify’ın müzik uygulaması olmasıyla ilgili olduğu fikri aklımıza gelse de gerçek biraz daha farklı. Spotify, endüstrideki bu canlılığı yansıtmak, taze, dinamik ve modern bir görünmek için bu logoyu tercih etti.

3- British Petrol (BP)

Yeşil ve sarı rengin hafızalarda derinlemesine yer etmiş bir ortaklığı olan BP logosu amacına hizmet eder nitelikte. İngiliz akaryakıt şirketi biyo yakıtlara, güneş enerjisine, rüzgar enerjisine ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına da yatırım yapan BP, diğer fosil yakıt şirketlerinden farklı gözükmek ve çevreci bir imaj çizmek için böyle bir logo tercih etti. Görünen o ki işe yaramış…

Sahne Medya
Sahne Medya

28-09-2021 10:37:05

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?