Anasayfa Medya Haberler Instagram İçerik Üreticilerin İçin Affiliate ve Alışveriş Özelliğini Duyurdu!

Instagram İçerik Üreticilerin İçin Affiliate ve Alışveriş Özelliğini Duyurdu!

Instagram İçerik Üreticilerin İçin Affiliate ve Alışveriş Özelliğini Duyurdu!

Günümüzün en popüler soysal medya mecralarının başında gelen Instagram’da profesyonel olarak içerik üreten influencerlar artık ödeme seçeneği bulunan ürünleri önerdiklerinde satışı gerçekleşen ürünler üzerinden komisyon alabilecekler. Bununla birlikte influencerlar, Instagram dükkanlarını profillerine ekleme şansına da sahip olacaklar. İşte Sahne Medya editörlerinin hazırladığı haber…

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Instagram’da profesyonel olarak içerik üreten insanlar için yeni bir gelir modelinin müjdesini verdi.

Affiliate Nedir?

Mark Zuckerber’in açıklamalarına göre Instagram, Affiliate aracı sayesinde influencerların, Instagram ödeme seçeneği bulunan ürünleri önererek içerikleri üzerinden satışı gerçekleştirilen ürünlerden komisyon alabilmelerinin önünü açacak.

Sponsorlu içeriklerdekine benzer bir şekilde kullanıcı adının altında “komisyon için gerekli şartlara sahiptir” yazısı yer alacak.

Önümüzdeki birkaç ay içerisinde yayına alınması beklenen Native Affiliate aracının test edilmesi ise ABD’de başlayacak. Aralarında Kopari ve Benefit gibi isimlerin de yer aldığı markalar da bu test sürecinin bir parçası olacak.

Artık Instagram Dükkânlarına Bağlantı Vermek Mümkün Olacak

Zuckerberg’in duyurduğu yenilikler arasında Instagram dükkânlarını profile ekleyebilmek de var. Üstelik bu özelliği kullanabilmek için bir işletme hesabımız olmasına da gerek yok. Kişisel hesaplar da bu özellikten faydalanabilecekler.

Bahşişlerle Destek Olmak

Instagram canlı yayınlarında bahşiş için rozetler kullanılacak. Bu rozetlerin parasal değeri 99 cent ve 4.99 dolar arasında değişkenlik gösterebilecek. Bu sayede Instagram içerik üreticileri ve takipçileri arasında bir gelir modeli yaratmış olacak. Sadece sponsorları tarafından değil takipçileri tarafından da fonlanan influencerlar kendilerini daha özgür ve bağımsız hissedebilecekler.

Sosyal Ağlar Influencerlara Fon Yaratabilmek İçin Yarış Halinde

İçerik üreticilere sağlanan fonlar bilişim dünyasında gündemi fazlasıyla meşgul ediyor. Mayıs ayı itibariyle YouTube, TikTok’a rakip olması için tasarladığı YouTube Shorts’u kullanacak içerik üreticilerine önümüzdeki yıl boyunca 100 milyon dolar ödeme yapacağını duyurmuştu. Bu sayede şirket YouTube Shorts’a daha çok içerik üretici ve izleyici çekmeyi hedefliyor.

Bunun yanı sıra Snapchat’in geliştirdiği Spotlight’ta paylaşım yapan influencerlara günde bir milyon dolardan daha fazla gelir elde etme imkânı sağlayacağı iddiasında bulunmuştu. TikTok’un ise bunun için oluşturduğu fon 200 milyon dolar değerinde.

Aynı şekilde Clubhouse da insanların takip ettikleri yayıncılara doğrudan bağışta bulunabilmesine olanak sağlayacak yeni bir özelliği test etmeye başladı. Sosyal platformların bu yarışı en çok içerik üreticilerin yüzünü güldüreceğe benziyor.

Sizler de Sahne Medya’nın sosyal medya ve influencer reklamları hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Sahne Medya
Sahne Medya

16-06-2021 08:30:32

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?