Anasayfa Medya Haberler YouTube Reklamları Artık Bütün Videolarda

YouTube Reklamları Artık Bütün Videolarda

YouTube Reklamları Artık Bütün Videolarda

Sahne Medya, YouTube ve diğer sosyal medya platformlarında çok sayıda başarılı reklam kampanyası yürütmüş tecrübeli bir ajans olarak YouTube reklamlarında yeni bir dönüm noktasını sizinle paylaşıyor. Bilindiği üzere YouTube reklamları hem YouTube’un hem de içerik üreticilerinin kendilerini finanse etmek için kullandığı başlıca metot. Ancak bu reklamlar yalnızca YouTube İş Ortağı Programına üye olan kanalların yüklediği videolarda karşımıza çıkıyordu. Fakat yapılan duyuruda 1 Haziran tarihi itibariyle bu programa üye olmayan kanalların videolarında da YouTube reklamlarıyla karşılaşmaya başlayacağız.

İçerik Üreticiler Bu Reklamlardan Para Kazanabilecek Mi?

Öncesinde YouTube reklamları, yalnızca YouTube üzerinden para kazanabilen içerik üreticilerin videolarında gösteriliyor ve karşılığında da para ödeniyordu. Peki bu yeni durumda ne olacak? İş Ortağı Programında bulunmayan kanalların videolarında da reklam gösterilecek olması bu kanalların bazı kriterleri yerine getirmeden para kazanabilecekleri anlamına gelmiyor. Bu reklamlardan para kazanabilmek için yine YouTube’un bazı beklentilerini yerine getirmek durumunda.

Popüler bazı influencerların üye olabildiği İş Ortağı Programına katılabilmek için son on iki ay içerisinde binden fazla aboneye sahip olmak ve toplamda dört bin saati aşan bir izlenme süresine sahip olabilmek gerekiyordu. Bunun karşılığında da videolarına yerleştirilen reklam içerikleri için ödeme alarak kanallarını finanse edebiliyorlardı.

YouTube, sürekli olarak yeni özellikler deniyor. 2020 yılında ABD sınırlarında tüm videolardan para kazanma uygulamasını test etmeye başlamıştı. Sanırım YouTube yöneticileri bekledikleri seviyeye ulaştıklarını düşünüyor olmalılar ki, artık bunu tüm dünyadaki kullanıcılar için geçerli kılmaya hazırlanıyor. Video üreticilerinin para kazanabilmek adına vergi beyannamelerini Google Adsense portalına iletmeleri gerekecek ve ardından bu sistem yürürlüğe girecek.

Sahne Medya YouTube Reklamları

YouTube dünyayı şekillendiren kitle iletişiminde televizyonun ardından gelen en büyük buluş niteliğinde. Konvansiyonel medyanın yerini alan daha özgürlükçü ve izleyicilerin isteklerinin daha önemli olduğu bir platform… Spesifik ilgi alanlarına sahip kullanıcıların kendi içeriklerini takip ettiği bu mecra, reklam vermek için en ideal mecralardan biri. Sahne Medya dijital pazarlama uzmanları, video içerik editörleri ve metin yazarları ile YouTube’da sizi hedef kitlenizle buluşturup ticari hacminizi büyütmenize yardımcı oluyor. Artık bütün videolarda karşımıza çıkacak olan YouTube reklamlarıyla işletmenizi büyütmek istiyorsanız Sahne Medya YouTube Reklam hizmeti ile tanışın.

https://www.sahnemedya.com/youtube-reklamlari

Sahne Medya
Sahne Medya

22-05-2021 13:36:57

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?