Anasayfa Medya Haberler IOS’un Sevilen Özelliği Google Chrome ile Android’e De Geldi

IOS’un Sevilen Özelliği Google Chrome ile Android’e De Geldi

IOS’un Sevilen Özelliği Google Chrome ile Android’e De Geldi

Google Chrome, Android işletim sistemi için iOS’takine benzer widget özelliğini geliştirme aşamasında.

Chrome Android için yeni bir güncelleme yayınladı ve iOS işletim sisteminde yer alan widget tasarımlarını iPhone dışına çıkardı. Bu yılın ilk aylarında tanıtılan iOS 14 ile birlikte hayatımıza giren araçlara widget desteği sağlayan Google bu hamleyi Chorome için de gerçekleştirmişti.

Tarayıcının Android cihazlar için geliştirdiği yeni mobil sürümünü uzun süredir güncellemeyen Google, yeni kullanıma sunduğu güncelleme ile birlikte iOS 14’e benzeyen widget’leri kelimenin tam anlamıyla kopyaladı.

Chrome Canary Uygulaması Üzerinden Test Etmek Mümkün

Widget özelliği Android işletim sistemiyle çalışan cihazlarda uzun zamandır yer alıyor. Fakat hem tasarım açısından hem de işlevsellik açısından yeterince başarılı olmadığı yönünde eleştirilere maruz kalıyor. Mayıs ayında kamuoyuna sunulan Android 12 ile birlikte bu konuya kendi uygulamalarına widget desteği sağlıyor. Bunun en net örneklerinden olan Chrome Tarayıcı da ios 14 benzeri widget’lerle dikkat çekti.

Güncel olarak yalnızca Chrome Canary uygulaması üzerinden kullanılabilen bu yeni widget’lar, Android akıllı telefonların ana ekranlarına yerleşiyor. Küçük ve işlevsel kutucuklara sahip olan bu aracın yeteneği ise şimdilik son derece sınırlı. Tarayıcı iOS işletim sisteminde gizli sekmede açılabiliyor, sesli aramalar gerçekleştirebiliyor ve hatta dinazor oyununu bile çalıştırabiliyor. Lakin Android işletim sisteminde bunlar mümkün değil. Tarayıcı sadece kullanıcıların yazdığı URL’leri algılayarak söz konusu siteye giriş yapabiliyor.

Nasıl Aktif Hale Getirebiliriz?

Öncelikle Chrome Canary uygulamasını indirin.

Adres satırına chrome://flags yazın.

Ardından açılan sayfadaki arama kısmına enable-quick-action-search-widget-android komutunu girdikten sonra kaşınıza çıkan ayarı Default olmaktan çıkartıp Enabled haline getirin ve son olarak Chrome Canary’yi resetleyin.

Bütün bu işlemlerin ardından telefonunuzda yer alan widget ya da araçlar kısmından “Hızlı işlem arama”yı aktif hale getirebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

09-07-2021 06:50:10

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?