İnsanların günümüzde ihtiyaç duydukları sağlık hizmeti veya yaşadıkları sağlık sorunlarıyla ilgili olarak ilk aşamada internet üzerinden bilgi edinme çabasına kayıtsız kalmayan sağlık kuruluşları, hedef kitleyi yakalayabilmek için interneti kullanmaya başladı. Online olarak internet üzerinden sağlık bilgileri toplayıp bu bilgileri benzer durumdakilerle paylaşarak iletişime geçen insanlar, sosyal medya platformlarındaki yorum veya bilgilere göre doktor veya hastane seçimi yapıyorlar. Sosyal medyadaki olumsuz yorumlar çoğu zaman doktor tercihini de etkileyebiliyor. Bu nedenle sağlık kuruluşları için sosyal medya uygulamaları ve sosyal medya yönetimi daha önemli bir hal alıyor.
Peki, sosyal medyanın böylesi önemli olduğu bir durumda sağlık kuruluşları sosyal medya yönetiminde nelere dikkat etmeli? Sağlık hizmetine ihtiyaç duyan potansiyel hedef kitlesine sosyal medya üzerinden daha hızlı bir şekilde nasıl ulaşmalı? Bu noktada en doğru hareket, profesyonel bir dijital medya ajansından destek almaktır. Bunun yanında sosyal medyayı daha iyi kullanmanın ipuçları aşağıda yer alıyor. İşte sağlık kuruluşlarının etkin sosyal medya kullanımı için atacağı doğru adımlar:
Sosyal medya, hedef kitleye hızlı bir şekilde ulaşabilmenin yoludur. Sağlık kuruluşları da hedef kitle ile etkin iletişime geçebilmek için sosyal medya uygulamaları ve web sayfasından güncel veya toplum sağlığını ilgilendiren herhangi bir konuda bilgiler paylaşabilir. Bu paylaşımlarda insanların bu tehlikelerden nasıl korunacakları anlatılarak ilgi çekilir. Bunun yanında hastaların yazılı izinleri alındıktan sonra onlara ulaşılarak bilgilendirme yapılabilir. Daha çok kişi ile iletişime geçebilmek için ise;
Sosyal medyanın sağlık sektöründe etkin kullanımının bir başka yolu da rakip analizidir. Rakip sağlık kuruluşlarının verdikleri hizmetler ve hasta memnuniyeti hakkındaki görüş ve yorumlar önemlidir. Profesyonel sosyal medya yönetimi alan firmalar, rakip firmaların takip ettikleri yöntemleri inceleyerek onlara göre bir strateji geliştirir. Hastalara hızlı ulaşma ve hasta isteklerine hızlı bir şekilde hizmet verme konusunda bir ihtiyaç olup olmadığı konusu da önemlidir. Bütün bunların yanında geri dönüşüm toplama da etkili bir yöntemdir. Geri dönüşüm, hastaların doktor ve ilaçlara verdikleri tepkileri anlamasının yanında, sağlık endüstrisindeki yeni teknikler ve kişilerden gelen yanıtlar doğrultusunda hastalarda bir fikir oluşturmasına vesile olabilir. Bu da hastalardan gelen geri dönüşüme göre bir tavır geliştirmesine olanak tanır. Hastalardan gelen bu geri dönüşler takip edilerek verilecek hizmetler de çeşitlendirilebilir.
Günümüzde sosyal medya kanalları her sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe de eğitim süreçlerinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Eğitim sürecinde etkileşimi artırmak için sosyal medya uygulamalarında hash etikeler kullanılarak hem eğitim süreci eğlenceli hale getiriliyor hem de kursiyerlerin sorup sorup anında yanıt almalarına imkân tanınarak anında geri bildirim alması sağlanabilmektedir.
Üstelik bu teknik yenilikçi eğitim süreçlerini örneklendirerek hedef kitlenin ilgisini çekmesi, kuruluşların tesislerini pazarlaması, oturumlarda eğitim videolarını ve resimlerini kullanabilmesine de fırsat tanımaktadır.
Günümüzde en çok ilgi çeken paylaşımlardan biri de doktor veya cerrahların ameliyathanelerden paylaşımlarda bulunması. Sosyal medya platformlarından bu yöntemle yapılan paylaşımlar ile diğer doktorlara, tıp öğrencilerine veya meraklı kişilere ameliyathaneden güncel bilgiler verilebilir. Bir kesim her ne kadar da bu yöntemin dikkat dağıtıcı olduğunu savunsa da diğer bir kesim bunun eğitim açısından kullanılması gerektiğini savunmakta.
Cerrahi operasyonların sosyal medya uygulamalarında paylaşılması, sektöre özgü yayınlar ile birlikte medyanın da ilgisini çekmektedir. Bu teknik bir pazarlama aracı olarak kullanılması hastaları ve tıbbi personeli kuruluşunuza çekmek için kullanılabilir.
Sosyal medya uygulamaları, olası bir kriz durumunda da insanları an be an bilgilendirmek için kullanılmaktadır. Hastaneler ve diğer sağlık kuruluşları sosyal medyayı kullanarak operasyon durumu, hastane kapasitesi ve acil servis erişimi konusunda güncellemeler yaparak hedef kitle ile hızlı ve etkin bir iletişim sağlayabilir. Bunun yanında bu tür durumlarda Sağlık Bakanlığı ve sağlık örgütleri gibi kuruluşların paylaştığı bilgilerin hızlı bir şekilde iletilmesi de haber kaynakları ile iletişim kurulmasına olanak sağlar.
Adana’da sağlık kuruluşlarına etkin sosyal medya yönetimi hizmeti veren Sahne Medya, alanında deneyimli ve profesyonel ekibi ile size veya sağlık kuruluşunuza hızlı ve etkili bir hizmet sunmaktadır. Sizler de sağlık sektöründe hizmet veriyor, hedef kitlenize etkili ve hızlı bir şekilde ulaşmak istiyorsanız ister arayıp ister sahnemedya.com/sosyal-medya-yonetimi adresinden etkin sosyal medya yönetimi hizmeti hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
01-01-1970 02:00:00