Anasayfa Medya Haberler Google Arama Motoru Köklü Bir Değişime Gidiyor

Google Arama Motoru Köklü Bir Değişime Gidiyor

Google Arama Motoru Köklü Bir Değişime Gidiyor

Google şirketi arama motorunu yeniden tasarlama evresinde. MUM olarak duyurulan Multitask Unified Model altyapısı sayesinde artık karmaşık aramalar da desteklenebilecek. SEO, Web Tasarım, E-Ticaret, Google ve Sosyal Medya reklamlarında en yakın çözüm ortağınız olan Sahne Medya’nın editörlerinin hazırladığı haberin detayları şu şekilde:

Teknoloji dünyasının dev ve lider şirketi Google, arama motorunu köklü bir dönüşüme hazırlıyor ve yeniden tasarlıyor. Yeni bir altyapı ve entegre edilmesi planlanan MUM teknolojisi ile birlikte Google arama motoru eskiye kıyasla çok daha güçlü olacak.

Google geliştiricilerinin arama motorunda kullanacakları yeni MUM teknolojisi, kullanıcıların birleşik sorgular oluşturabilmesine imkan sağlayacak. Yani artık Google kullanıcıları, metin, ses ve grafik bilgilerini tek bir istekte birleştirebilecekler ve yapay zeka bunların hepsini doğru şekilde algılayabilecek.

Daha Karmaşık Arama Sorguları Yapmak Mümkün Olacak

Google’ın temsilcilerine göre, şirketin yeni arama metodunun tam olarak nasıl çalışacağına yönelik birkaç önemli noktayı çözmesi gerekecek. Ardından ise konuya dair bilgiler ve örnekler kamuoyuna sunulacak. MUM teknolojisinin entegre edilmesi ile birlikte Google, dünyada eşi ve benzeri bulunmayan bir arama motoru haline gelecek. Bu teknolojinin yardımıyla birlikte en karmaşık arama problemlerini çözmek mümkün olacak.

Google’ın sözcüsü Pandu Nayak’ın açıklamalarına göre MUM, hem metin, hem ses hem de resim içeriği gibi çeşitli veri türlerini aynı anda anlayabilmek için tasarlandı. Örneğin artık bir kullanıcı hem bir ürünün fotoğrafını yükleyebilecek hem de ürünle ilgili soru sorabilecek. Bununla birlikte Google kullanıcıları sesli bir isteği bir görselle de bütünleştirebilecekler.

Google’ın eski yöneticilerinden birinin tam da Google’a alternatif bir arama motoru hazırlayıp aktif hale getirdiği dönemde gerçekleşen bu olay, arama motorları arasındaki rekabetin giderek daha da sertleşeceğini düşündürüyor. Sahne Medya Editörlerinin Anti Google diye de anılan Neeva arama motoru ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

06-07-2021 13:10:08

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?