Anasayfa Medya Haberler Instagram’da Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

Instagram’da Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

Instagram’da Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

Bu Öneriler Çok İşinize Yarayacak!

Instagram eğlence içerikli paylaşımların yapıldığı bir sosyal medya mecrası olmanın ötesine geçerek birçok bireysel veya kurumsal işletmenin ürünlerini sattığı büyük bir pazar haline geldi. Eğer siz de ürünlerinizi Instagram üzerinden satarak ticari başarı elde etmek istiyorsanız bu yazı sizin için çok faydalı önerilerle dolu. Dijital pazarlamanın ve e-ticaretin her alanında sizlerin yanında olmayı sürdüren Sahne Medya, bugün sizlerle Instagram’da satışın inceliklerini paylaşıyoruz.

Instagram her geçen gün daha da büyük bir pazar haline gelirken kullanıcılar da Instagram’da ürün satışı nasıl yapılır, satışlarımı nasıl arttırırım gibi sorulara cevap arıyorlar. Sahne Medya olarak size Instagram’da satışlarınızı arttırmanıza yardımcı olacak önerileri bir araya getirdik.

Hedeflediğiniz Kitleyi Doğru Tespit Edin

Instagram üzerinden ticaret yapmak istiyorsanız ilk işiniz hedef kitlenizi doğru tespit etmek olmalıdır. Bu satışlarınızı arttırmanın en temel gerekliliğidir. Eğer kitlenizi doğru şekilde tanımlarsanız ve kaynaklarınızı buna göre kullanırsanız kısa sürede başarı sağlayabilirsiniz. Tüketim alışkanlıkları, ilgi alanları, yaş, lokasyon, cinsiyet gibi ayrıntıları dikkate almanız gerekiyor.

Mağaza Oluşturun ve İnsanların Ürünlerinizle Tanışmasını Sağlayın

Instagram üzerinden bir mağaza oluşturmak ve satmak istediğiniz ürünleri burada sergilemek sizi daha profesyonel ve kaliteli bir imaj sahibi yapacaktır. Ürünlerinizi gösteren storyler paylaştığınızda mutlaka mağazanıza bağlantı verin ve müşterileriniz için işleri kolaylaştırın. Doğru bir strateji ve başarılı bir görsel kullanımı ile kısa sürede büyüyebilirsiniz.

Kurumsal ve Profesyonel Davranın, Marka İmajınıza Önem Verin!

Unutmayın ki bir marka oluşturmak, profesyonel davranmayı ve kurumsal imaja uygun hareket etmeyi de gerektirir. Örneğin şık ve sizi iyi yansıtan bir logo kullanmak, WhatsApp ve Instagram’da işletme hesabı açmak ve profesyonel bir dil kullanmak sizi öne çıkarmakla kalmayıp, müşterilerin gözündeki güvenilirliğinizi arttıracaktır.

Müşterilerinizle Etkileşimde Bulunmayı İhmal Etmeyin!

Müşterilerinizin sizinle duygusal bağ kurmasına izin verin. Etkileşimde bulunun, geri dönüşlere profilinizde yer verin, size dair fotoğrafları beğenin. Bu sayede güven ve sempati bağı oluşur, hem mevcut müşterileriniz hem de potansiyel müşterilerinizde markanıza karşı olumlu etkiler sağlarsınız. Karşılıklı etkileşimler Instagram pazarında büyük önem taşır.

Ürün Fotoğraflarının Kaliteli Olduğundan Emin Olun 

İnsanların ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında fikir edinebilmeleri için başlangıç aşamasında ellerinde bulunan tek veri fotoğraf ve videolardır. Ürünün güzel, şık ve açık bir şekilde yer aldığı, yalan söylemeyen, bir şey saklamayan aynı zamanda da kaliteli görseller size artı puan getirecektir. İnsanların zihninde soru işareti bırakmayacak görseller tercih etmek, güven duygusunu da pekiştirecektir.

Reklamlar Aracılığı İle Daha Büyük Kitlelere Ulaşın

Instagram reklamları hedef kitlenize doğrudan ulaşabilmek için gayet etkili bir yöntem. Günlük olarak belirlediğiniz bütçelerle hem potansiyel müşterilerinize kolaylıkla ulaşabilir hem de istatistikleri analiz ederek ürünlerinize ve satış stratejinize dair analizler yapabilirsiniz. Bu analizler sayesinde her zaman daha iyisini başarmak için en iyi yöntemi belirlemiş olursunuz. Ayrıca gönderinize ve ürünlerinize güveniyorsanız mevcut tanıtım bütçenizi arttırmaktan da çekinmeyin.

Ödeme İçin Müşterilerinize Farklı Opsiyonlar Sunun

Müşterilerinize ödemeyi gerçekleştirebilmeleri için ne kadar çok opsiyon sunarsanız hem memnuniyetleri artacaktır hem de daha çok insana hitap etmeniz mümkün olacaktır. İster kapıda ödeme ister havale, isterse de online veya mobil ödeme gibi opsiyonların tümünü müşterilerinize sağlayabiliyor olmanız gerekir.

Yeni Müşteri Edinebilmek İçin Cazip Kampanyalar Oluşturun

Hepimiz fırsatlardan faydalanmak isteriz. Yeni müşteri çekmenin en iyi yolu müşteriye avantaj sağlayan kampanyalar yapmaktır. Referans indirimleri, ücretsiz kargo veya promosyon kampanyaları, markanızın gördüğü ilgiyi arttıracak ve kısa süre içerisinde hem yeni müşterileri hem de eski müşterilerinizin takdirini kazanmanızı sağlayacaktır.

Hashtag’ler Sayesinde Daha Çok İnsan Tarafından Görüntülenin

Hashtag seçimlerinde ürününüzle doğrudan veya dolaylı olarak ilgili, çokça paylaşım alan ve geçerliliğini uzun süre yitirmeyecek olan etiketlerden yana kullanın. Bu sayede çok sayıda aktif kullanıcıya ulaşma şansınız olur. Etiketleri ve etkilerini analiz ederek hashtag kullanımında zaman içerisinde uzmanlaşabilirsiniz.

Geri Bildirimlere Kulak Tıkamayın

Her ne satıyor olursak olalım, müşteri odaklı olmak zorundayız. Sunduğumuz ürün ya da hizmete dair bize yapılan geri dönüşleri dikkate almalı, müşterilerle iletişime geçmeliyiz. Ürünle ilgili memnuniyet veya şikâyet bildiren bütün geri bildirimler önemsenmeli ve gereği yerine getirilmeli. Unutmayın ki bu geri dönüşler, markanızı daha iyi hale getirmek için elinizdeki en değerli yol haritalarıdır.

Sahne Medya’nın e-ticaret ile ilgili hizmetine buradan, Instagram reklamlarıyla ilgili hizmetine ise buradan ulaşabilirsiniz. Eğer dijital dünyadan bihaber kalmak istemiyorsanız Sahne Medya blog sayfasını takip etmeye devam edin.

Sahne Medya
Sahne Medya

25-05-2021 15:23:32

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?