Anasayfa Medya Haberler Reklamcılar İçin MetaGalaksi Kılavuzu

Reklamcılar İçin MetaGalaksi Kılavuzu

Reklamcılar İçin MetaGalaksi Kılavuzu

Son dönemde NFT ve Metaverse kavramlarını hiç olmadığı kadar sık duyar olduk. Bir şekilde medyanın ve reklam sektörünün geleceği niteliğindeki bu kavramlar karşısında içerik bombardımanına rağmen halen daha çok az şey biliyoruz. Sandbox’ta avatarı olan herkes metaverse uzmanı kesiliyor veya herkes kendisini NFT influencer’ı olarak sunabiliyor. Metaverse evreni ve NFT’ler reklamcılık ve pazarlamanın kesişim noktaları olacak. Peki bu yakın gelecekte dijital pazarlama ve reklam sektörünü neler bekliyor? SEO’dan influencer marketinge, sosyal medya reklamlarından web tasarıma kadar birçok alanda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya reklamcılığın MetaGalaksi’deki yakın geleceğini sizler için anlattı.

NFT Koleksiyonu Çıkarmak Yeterli Mi?

Markanızı yeni dünyaya tanıtmak için bir NFT koleksiyonu çıkarmak, bunun lansmanı için ünlü isimlerle anlaşmak, halkla ilişkiler için elde ettiğiniz geliri STK’lara bağışlamak yeterli mi? Maalesef değil. Markalı içeriklerin bundan fazlasını yapması gerektiği muhakkak. Bugüne dek kamuoyunda ses getiren markalı NFT projelerinin global ölçekte büyük bir komünitesi bulunan zaten halihazırda ünlü markalar olması dikkat çekiyor. Peki iyi bir NFT projesi nasıl olur?

İyi Bir NFT Projesi İçin Neler Gerekli?

NFT’lerin büyük kıymet arz eden dijital varlıklar olarak gündemimize gelmesinin önemli sebepleri var. Bu insanların oynamayı çok sevdiği önemli bir oyunda satılacak bir item veya dünya çapında ünlü bir sanatçının özel koleksiyonu olabilir. Ya da herkesçe bilinen ve sevilen bir tasarım unsuru, çizgi roman kahramanı veya kurmaca bir karaktere dair bir koleksiyon olabilir. Kitleleri harekete geçirme gücüne sahip özel birinin satın alması veya tweetlemesi bir NFT’nin değerini büyük ölçüde arttırabilir. Örneğin birkaç milyon takipçisi bulunan bir hesap metaverse spesifik bir NFT yükleyip bunu duyurduğunda, sadece o NFT’nin değil genel NFT pazarının da değer hacminin arttığını görüyoruz. Yani bir NFT projesinin başarıya ulaşabilmesi için en az iyi fikir kadar kalabalık bir kitle ve iyi bir kitle yönetimine ihtiyacınız var.

Unutmamak gerekir ki insanlar NFT’leri yatırım amacıyla alıyor. Üstelik NFT satın alan yahut NFT koleksiyonu çıkaran insanların sayısı henüz on binlerle sınırlı. Halen daha milyonlarca insanı içerisine çekmiş bir pazar değil.

Popülaritesi yüksek NFT’lerin profil fotoğrafı yapılabilen avatarlar olması da tesadüfi bir durum değil. İnsanlar sahip oldukları NFT’yi göstermek, bu hype’ın içerisine dahil olduklarını ilan etmek istiyorlar.

Kitlelere liderlik edebilecek büyük bir markaya ya da fikre sahipseniz bu dünyada başarılı pazarlama stratejileri üretmek daha kolay olacaktır.

Metaverse evreninin ve NFT pazarının neye evrileceğini henüz kimse bilmiyor. Bir ürünün değerli olması için tarihten bu yana tek bir şart var. O da insanların bu ürünün değerli olduğu konusunda fikir birliğine varmaları. Geçmişte fahiş fiyatlara ulaşan lale borsalarının çöküşü gibi yeni ve büyük bir çöküş mü olacak yoksa NFT’ler değerini uzun yıllar boyunca koruyacaklar mı? Başarılı bir NFT projesi nasıl mümkün? Bu gibi soruların cevabını yakın gelecekte birlikte göreceğiz.

Sahne Medya
Sahne Medya

07-02-2022 14:55:38

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?