Anasayfa Medya Haberler Google Search Console'a Resim Takibi İmkânı Geldi!

Google Search Console'a Resim Takibi İmkânı Geldi!

Google Search Console'a Resim Takibi İmkânı Geldi!

Google Search Console, yeni özelliği ile etkileşime girilen resimlerde veri takibi imkânı tanıdı. Yeni özellikle sayesinde, resim arama verileri ile etkileşime giren resimler için veri takibi mümkün hale geldi.

AMP sayfalarında gözüken, Google'ın AMP sayfalarına dönük yeni "ziyarete git" kısmı ile etkileşim sağlanan resimler için veri takibi yapılabilecek. Bu özellik ile arama yapan kullanıcılar için görüntünün yer aldığı sayfalara kolay erişim imkânı tanındı.

"Google Resimler" bölümünde arama yapıldığında tarayıcı penceresi yukarı kaydırıldığı zaman görsel kaynağının sayfası tam görüntülenebiliyor. "Ziyaret etmek için kaydırın" kısmı ise yandaki gibi görülmekte.

Arama verileri ise Google Search Console'da "Resim Sonuçlarında AMP" sekmesinde bulunacak. Arama Görünümü aracılığıyla, performans raporu üzerinden erişim sağlanabilecek. Bu bilgilere, Performance ve ardından Search Appearance menüsüne giriş yaptıktan sonra erişebileceksiniz.

Üstelik yeni özellikten faydalanabilmek için web sitenizde AMP bulunması ve Google Search Console'unuzun doğrulanmış olması yeterli bir kriter.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?