Anasayfa Medya Haberler SEO Çalışmalarınızda Size Yardımcı Olacak 5 Ücretsiz Google Ürünü

SEO Çalışmalarınızda Size Yardımcı Olacak 5 Ücretsiz Google Ürünü

SEO Çalışmalarınızda Size Yardımcı Olacak 5 Ücretsiz Google Ürünü

SEO diye adlandırılan arama motoru optimizasyonu, sitenizin herhangi bir reklam ödemesi yapmadan organik yöntemlerle arama sonuçlarında en üst basamaklarda yer almasını sağlayan bir yöntem. SEO çok fazla süreci aynı anda doğru yöneterek başarıya ulaşabileceğiniz bir alan. Arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak, sitenize organik trafik çekmek ve bu sayede hedef kitlenize daha kolay ulaşabilmek için mutlaka bir SEO stratejiniz olması gerekir. Sahne Medya, SEO alanında çok sayıda yerel ve ulusal ölçekte başarı hikayesine imza attı. İşte size Sahne Medya editörlerinden SEO’da işinizi kolaylaştıracak beş ücretsiz Google ürünü…

1- Google Trends

Google Trends’i takip etmek size iki önemli fırsat sunuyor. Bunlardan ilki anahtar kelimeleri keşfetmek. Diğeri ise Gelişmiş Anahtar Kelime Analizi. Özellikle yerel SEO çalışması yapıyorsanız filtrelemeler kullanarak trafik çekmek istediğiniz bölgedeki trendleri takip etmek ve stratejinizi netleştirmek mümkün.

2- Rising Retail Categories

E-Ticaret sektöründe bir sonraki trendi öngörebilmek her ne kadar imkânsız gibi görünse de Rising Retail Categories sizin zirvede kalmanıza yardımcı olabilir. Google bu aracı perakende satış ile alakalı depoladığı verileri derleyerek oluşturuyor. Bu sayede hangi ürün grubunun popüler şekilde arandığını, satın alındığını ya da hangi ürünün nerede popüler olduğunu görmek mümkün. Henüz Türkçe sürümü olmayan bu ürün E-Ticaret sitelerinin SEO’su olarak tanımlanabilir.

3- Visual Stories

Yoğun biçimde çalışan pazarlamacılara kolaylık sağlayan bu araç Google’ın trend konularıyla yönlendirilen küçük hikayeler şeklinde tanımlanabilir. Hikayelerin her biri istatistiki veriler ve slaytlar içeriyor. Bu sayede detaylı bir sektör analiz yapmanız çok kolay hale geliyor.

4- Grow My Store

Grow My Store, dijital ya da yerel ölçekte satış yapan girişimciler için etkili bir araç. Alan adınızı, ne tür bir iş yaptığınızı ve hangi sektörde çalıştığınızı belirterek istediğiniz raporun ön izlemesini görebilirsiniz. Hesap oluşturduğunuz taktirde ise raporun tamamını görebilirsiniz.

Bu araç size istediğiniz sektör hakkında elde etmek isteyebileceğiniz birçok veriyi sunuyor ve stratejinizi daha uzun vadeli kurgulamanıza olanak sağlıyor.

5- Test My Site

Sitenizin Google gözündeki performansını ölçmek ister misiniz? O halde Test My Site bunun için kullanabileceğiniz en iyi araç. Sitenizi hız, kişiselleştirme ve deneyim kategorileri özelinde test etmenize olanak tanıyan Test My Site, Grow My Store’dan farklı olarak sadece satış yapılan sitelerde değil, bütün sitelerde işinize yarıyor. Hem dijital pazarlamacıların hem de yazılımcıların tercih ettiği bu araç da SEO stratejinize derinlik katacak ücretsiz araçlardan biri.

Sahne Medya SEO Hizmeti

Sahne Medya, SEO tabanlı web tasarım, SEO uyumlu içerik üretimi ve SEO tabanlı E-Ticaret sitesi tasarımı gibi pek çok alanda profesyonel düzeyde hizmet veriyor. Sahne Medya yazılımcıları, dijital pazarlama uzmanları ve profesyonel editörleriyle, SEO alanındaki bütün ihtiyaçlarınıza en verimli şekilde cevap veriyor. Hizmetlerimizle ilgili fikir almak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

09-07-2021 05:51:26

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?