Anasayfa Medya Haberler SEO İçin Blog Yazılarının Önemi

SEO İçin Blog Yazılarının Önemi

SEO İçin Blog Yazılarının Önemi

SEO çalışmasının en önemli parçalarından biri de SEO uyumlu blog yazılarıdır. Sitenize çektiğiniz ziyaretçi sayısını arttırmanın, marka bilinirliğinizi yükseltmenin en etkili yolu olan SEO uyumlu blog yazarlığı neden bu kadar önemli? SEO uyumlu web tasarım ve blog yazarlığı alanlarında yerel ve ulusal ölçekte çok sayıda kuruluşa profesyonel hizmet veren Sahne Medya’nın editörleri sizler için hazırladı: Neden Blog Yazmalıyız?

Blogların Amacı Ne?

İngilizcedeki web ve blog sözcüklerinin bütünleşmesiyle meydana gelen blog kavramını açıklamak gerekirse bulunduğumuz sektörle veya ilgi alanımızla alakalı merak edilenleri, başarıları, tecrübeleri ve hikayeleri paylaştığımız mecra diyebiliriz. Günlük hayatta ihtiyaç duyacağımız pratik bilgilerden tutun da uzmanlık seviyesindeki bilgilere kadar, her şeyi bloglarda bulabiliyoruz.

Çok sayıda şirket ve kurum, Google’da güncel ve üst basamaklarda kalabilmek için blog sayfalarına içerik üretmeye ve bu sayede ziyaretçilerini ve de müşterilerini arttırma yoluna gidiyor. Eğer günümüz ekonomik dünyasında küçük büyük fark etmeksizin bir marka ya da işletme yönetiyorsanız bir an önce siz de bu konuda harekete geçmelisiniz. Bildiklerini paylaşmaktan ve sitenizi kendi alanında bir bilgi deposuna, referans noktasına dönüştürmekten geri durmayın.

İçlerinde Sahne Medya’nın da bulunduğu az sayıdaki nitelikli ajan, sadece SEO uyumlu bir web sitesi hazırlama hizmeti vermekle kalmayıp müşterileri için SEO uyumlu blog yazarlığı (İçerik Üreticiliği) hizmeti de veriyor. Siz markanız için çalışırken bunu sizin yerine yapacak, profesyonel editörler ve metin yazarlarıyla çalışan bir ajans bulmak artık eskisi kadar zor değil. Mesela Sahne Medya olarak bizler bir telefon kadar yakınınızdayız.

Blog Yazıları Hangi Periyotta Yayınlanmalı?

Esasında bununla ilgili Google’ın kesin ve sınırları belli bir kuralı yok. Fakat düzenli aralıklarla ve haftalık olarak yayınlamak hem sitenizi güncel tutar ve hem de Google botlarının aşırı içerik yüklenmesinden ötürü sizi kötü amaçlı olarak kodlamasına da engel olur.

Hangi Blog Platformu Tercih Edilmeli?

Dünya genelinde en çok tercih edilen blog altyapısı wordpress olsa da drupal, joomla gibi çok sayıda alternatif de mevcut. Alternatifleri kolaylıkla arayıp bulabilirsiniz ancak WordPress’in bu denli popüler olması da bir tesadüf değil. Çünkü pratiklik ve kolay kullanım açısından hala ilk sırada…

Blog Yazarken Nelere Dikkat Etmek Gerek?

Blog yazarken dikkat etmemiz gereken şeyleri şu şekilde sıralayabiliriz:

1 – Yayınladığımız içeriklerde kaynak ve referans belirtmek

2 – Meta etiketleri doğru ayarlamak.

3 – Yazınızın kategorisini doğru şekilde seçmek

4 – Yazınızı kolay okunabilmesi için alt başlıklara bölmek

5 – Konuyla ilgili görsel ve video içeriklerle yazınıza boyut katıp bu içerikleri doğru etiketlerle yayınlamak.

Sosyal Medya

Bir yazı yayınlıyorsak bunu okutmak da bizim görevimiz. Yalnızca Google botlarının web sitenize gelip okuması ve indekslemesi için blog yazmıyorsunuz. Organik ziyaretçiler ve onların beğenileri sandığınızdan çok daha önemli. Markanıza veya işletmenize dair sosyal medya hesapları oluşturup bu hesaplar üzerinden blog yazılarınızı paylaşmalı ve sitenize daha çok organik ziyaretçi çekmelisiniz. Elbette bu paylaşımı yaparken dikkat çekici ve davetkar başlıklar kullanmalısınız. Bu sayede alacağınız etkileşim sayısı da artacaktır.

Markanızın Bilinirliği

Blog yazmanın en önemli faydası Google arama sonuçlarında zirvede kendinize kalıcı bir yer edinmek kadar uzun vadede markanızın bilinirliğini taşıyacağı seviyedir. Paylaştığınız her makale markanıza doğrudan ya da dolaylı bir katkı sunacaktır. Hedef kitlenizin gözündeki imajınızı yükselten ve markanıza değer katan bu içerikler zamanla sizi alanınızda merak edilen her sorunun cevabının bulunduğu bir başucu kütüphanesine dönüştürecektir. Makalelerde sitenizde yer alan diğer sayfalara yönlendirdiğiniz linklerle, ziyaretçilerinizi müşteriye dönüştürmeniz ise eskisine kıyasla çok daha kolay olacaktır.

Sahne Medya’nın SEO uyumlu blog yazarlığı hizmetiyle tanışmakta acele edin. Sahne Medya ile Gelecek Sizin, Sahne Sizin

Sahne Medya
Sahne Medya

27-07-2021 06:58:23

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?