Anasayfa Medya Haberler Sağlık Sektörüne Özel SEO

Sağlık Sektörüne Özel SEO

Sağlık Sektörüne Özel SEO

SEO, sağlık sektörü için en etkili dijital pazarlama yöntemlerinin başında geliyor. Sahne Medya, SEO’da yerel ve ulusal ölçekte çok sayıda başarılı çalışmaya imza attı ve referansları arasında sağlık sektöründen isimler de var. Google tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, sağlık sektöründe arama motorları üzerinden gelen trafiğin diğer dijital kanallarla kıyaslandığında 3 kat fazla trafiğe sahne olduğunu ortaya çıkardı. Bununla yanı sıra mobil cihazlar üzerinden hastane veya doktor arayışında bulunan insanların yüzde 44’ü o hastane veya doktordan randevu alıyor.

Arama motorlarının sağlık sektörü üzerinde bu denli belirleyici etkisi varken, SEO çalışmaları da bir hayli önemli hale geliyor. Kendi muayenehanesine sahip hekimler SEO çalışmalarının sağladığı avantajları fark ettikleri andan itibaren rakiplerinin birkaç adım önüne geçiyorlar. Peki SEO, sağlık sektörüne ne gibi avantajlar sağlıyor? Doğru anahtar kelimelerle donatılmış doyurucu içerikler, alanınızda merak edilen her konuda sizi bir referans noktası haline getirir. Günümüzde insanlar bir rahatsızlık yaşadıklarında doktora gitmeden önce internette muhakkak bir araştırma yapıyorlar. Merak edilen konularda yayınladığınız içerikler sizi arama sonuçlarında en üst sıralara taşıyacak, bilinirliğinizi ve güvenilirliğinizi maksimize edecektir.

SEO çalışmalarının sağlık sektörüne bir olumlu etkisi de herhangi bir ücret ödemeden, bir reklam kampanyasından çok daha büyük ve kalıcı bir tanıtım başarısı sağlaması. Sağlık alanında hizmet veren kişilerin reklam vermesi önündeki yasal engeller de düşünüldüğünde SEO, sizin için en etkili tanıtım faaliyeti olarak öne çıkıyor. Reklamlarla kıyaslanamayacak kadar küçük bütçelerle çok daha büyük kitlelere, çok daha uzun vadede erişebilirsiniz. Tabii ki white-hat SEO tekniklerine uymak, oyunu kurallarına göre oynamak çok kolay bir iş değil. Bunun için alanında başarılı bir SEO ajansıyla çalışmak, başarıya daha kısa sürede, daha emin adımlarla ilerlemenizi sağlayacak.

Sağlık Sektörü – Inbound Marketing

Inbound Marketing en basit tanımıyla bir içerik üretip paylaşma eylemi olarak tanımlanabilir. Sağlık sektöründe doğru içeriği, doğru zamanda paylaşmak şeklinde ilerleyen bu dijital pazarlama yöntemi, sitenize daha fazla trafik çekmenizi ve bu trafiğin önemli bir bölümünden olumlu dönüşler almanızı sağlar. Elbette ki içerik pazarlaması sürecinde yayınladığınız içeriğin kaliteli ve daha da önemlisi sürdürülebilir olması gerekir. Yalnızca doğruluğu kanıtlanmış, güvenilir kaynaklar referans alınarak hazırlanmış içerikler yayınlıyor olmanız, kullanıcıların gözündeki itibarınızı, saygınlığınızı arttıracaktır. İşinde uzman, profesyonel bir klinik veya hekim olduğunuz konusunda internet kullanıcılarının bir şüphesi kalmayacaktır. Sağlık alanında güncel trendleri yakından takip edip, o günlerde en çok merak edilen, sohbetlere konu olan, internette aratılan konular hakkında içerikler hazırlayıp yayınlamanız uzun vadede sürekli olarak size artı sağlayacaktır. Siteniz o konuyu merak eden herkes için güvenilir bir başucu kitabı haline gelecektir ve bugün yayınladığınız güncel bir içerik uzun yıllar sonra bile kullanıcılar tarafından tıklanacaktır. 

Sosyal Medya ve Sağlık Sektörü

Hastalarınızla etkileşim sağlamak, sağlık sektöründe diğer hastalar için ilham ve umut verici başarılar paylaşmak için kullanacağınız en önemli kanallardan biri de sosyal medya. Sahne Medya gibi sosyal medya danışmanlığı, post hazırlama gibi alanlarda deneyimli ve profesyonel iş gücüne sahip ajanslarla kuracağınız iş ortaklıkları neticesinde kısa sürede kendi alanınızda en popüler hesaplardan birine sahip olabilirsiniz. Sosyal Medya hesaplarınız kliniğinizin dünyaya açılan yüzüdür. Burada hastalarınızla sıcak ilişkiler kurup bir aidiyet bağı yaratabilir, kurumsal kimliğinizi pekiştirebilirsiniz.

Özellikle alacağı hizmetin yeterince kaliteli olduğundan emin olmak isteyen hastalar sosyal medya üzerinden araştırma yaparlar. Bu hastaların sizi bulması için doğru yönetilen ve sürekli aktif halde bulunan bir sosyal medya hesabına sahip olmanız gerekir. 2017 yılı itibariyle yayınlanan bir araştırma sonucunda bir sağlık kuruluşundan hizmet alma kararı verirken o kuruluşun sosyal medyadaki hesaplarından etkilenenlerin oranı yüzde 57’ydi. Bu oranın 2021 yılında daha da artmış olduğunu tahmin etmek hiç de zor değil. Hastaların sorularına online olarak cevap veren kuruluşların, hastalar tarafından daha güvenilir bulunduğu bir gerçek.

Sağlık Kuruluşları İçin Dijital Pazarlama Stratejisi Nasıl Kurulur?

1-Kolay Anlaşılır Bir Site Haritası

Web tasarımınızın basit, sade ve anlaşılır olması gerekir. Özellikle tıbbi konularda bir soruya cevap arayan insanlar telaşlı ve sabırsızdır. Sayfalar ve linkler arasında kaybolmaktan kimse hoşlanmaz ve siteyi çabucak terk eder. Bu yüzden kullanıcı deneyimini önemseyen bir web tasarımı atacağınız ilk adım olmalıdır.

2-Aydınlatıcı Bir Blog Sayfası

Google’ın açıkladığı verilere göre her gün ortalama 35 milyon civarında medikal içerikli arama gerçekleşiyor. Bu devasa potansiyeli kullanmanız gerekir. Arama trendlerini takip edip merak edilen konularda aydınlatıcı, kapsamlı bilgi sağlayarak kullanıcılarınıza hizmet ederseniz Google da sizleri ödüllendirecektir. Blog sayfası içerisinde verdiğiniz linkler sayesinde ana sayfanızdaki trafiği arttırmak da bir başka avantaj.

3- Amaca Yönelik ve Bilgilendirici E-Postalar

Hastalarınıza dair veri tabanınızı kullanarak doğrudan amaca yönelebilirsiniz. Hastalarınızın kim olduğunu ve sağlık geçmişini biliyorsunuz. İhtiyaçları olan şeyi de. Öyleyse kişiselleştirilmiş e-postalar yöntemi ile hastalarınıza ulaşabilirsiniz.

4- Bilgilendirici, İlham Verici Video İçerikler

Sizin ve hastalarınızın başarı hikayelerini anlatan, merak edilen konuların görsel olarak anlatıldığı video içerikler de dijital pazarlama stratejinizin önemli bir ayağı olacaktır. Günümüzde internet tam anlamıyla bir video kütüphanesine dönüşmüş durumda. Cevabını aradığımız soruların video anlatımları her zaman için cazip geliyor. Öyleyse siz de internet sitenizde veya sosyal medya hesaplarınızda bu video içeriklere yer vermelisiniz.

5-Güçlü Bir SEO Çalışması

Özellikle ticari reklam yapmanın yasal ve etik açıdan bazı sorunlar yarattığı sağlık sektöründe hastalarınızın sizi bulmasını sağlayacak birincil yöntem SEO çalışmalarıdır. SEO ne yazık ki bir defalık bir çalışma değil, sürekli olarak yapılması gereken ama buna karşın etkisi ve başarısı da bir o kadar büyük ve kalıcı olan bir çalışma. Reklam bütçeleriyle kıyaslandığında çok daha az bir maliyetle uzun süre rakiplerinizin önünde yer almanızı sağlayan SEO çalışmaları, dijital pazarlama stratejinizin en önemli parçası olacak.

Siz de sağlık sektöründe daha çok insana ulaşmak ve kendiniz ya da kliniğiniz için prestijli bir imaj inşa etmek istiyorsanız bir an evvel Sahne Medya’nın profesyonel SEO danışmanlığı hizmeti ile tanışın. Sahne Medya SEO çalışmasının her bir parçasını uzman personelleriyle yürütür. Metin yazarları, bilgisayar mühendisleri, grafik tasarımcıları ve dijital pazarlama uzmanlarıyla rakiplerinizle aranızda belirgin bir fark yaratmanıza yardımcı olur. Sahne Medya’nın SEO danışmanlığı hakkında daha fazla fikir edinmek için tıklayın!

Sahne Medya
Sahne Medya

26-07-2021 08:12:55

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?