Anasayfa Medya Haberler Teknolojide Yeni Dönem

Teknolojide Yeni Dönem

Teknolojide Yeni Dönem

Cüzdanlar Tarihe Karışıyor

Dijitalleşen dünyada mobil aplikasyonlar hayatın her alanını kapsar hale gelmeye devam ediyor. Apple’ın yeni sürümü ise kullanıcılarına cüzdanlarını bıraktıracağa benziyor. Apple’ın yeni sürümü sayesinde nüfus cüzdanı, kredi kartları, ehliyet ve hatta çalıştıkları firmaların giriş kartları dahi basit bir uygulama yardımıyla cep telefonundan ulaşılabilir hale gelecek. Dijital dünyanın nabzını sizin için tutan Sahne Medya’nın editörleri sizler için hazırladı.

Hadi biraz geçmişe gidelim. 90’lı yılların efsaneleşen komedi dizisi Seinfeld’in yazarlar odasında Bay Feresten, dizinin yaratıcısı ve başrol oyuncusu, ünlü komedyen Jerry Seinfeld’e cüzdanların tarih olduğunu söylemişti. Aradan yıllar geçti ve 2021 yılına gelindiğine bu cümle her geçen gün daha da gerçek oluyor.

Global çaptaki Covid 19 salgınının yarattığı “herhangi bir şeye veya yere dokunma korkusu” sayesinde artık temassız ödemeler son derece popüler. Cep telefonu üzerinden banka işlemlerini yapanların sayısı da her geçen gün artmaya devam ediyor.

2025 Yılı Mobil Ödemelerin Yılı Olacak

Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen araştırma şirketlerinden E-Marketer, 2020 senesinde mağaza içi mobil ödemelerinin % 29’a kadar arttığını duyurmuştu. Şirket 2025 yılına kadar akıllı telefon kullanan insanların yarısından fazlasının bütün harcamalarında telefonlarından mobil ödeme yöntemi kullanmaya başlayacağını ön görüyor.

Şimdiden cep telefonları ile ehliyet, kredi kartı ve nüfus cüzdanını tek bir uygulamayla kullanmak mümkün.

Apple’ın yeni sürümü iOS 15’le birlikte hayatımıza girecek yenilikler kamuoyuna duyuruldu.

Açıklamaya göre taşıt ehliyetlerimizi, kredi kartlarımızı hatta nüfus cüzdanımızı telefonumuza yükleyebileceğiz ve buradan kullanabileceğiz.

Şimdiden ABD’ye bağlı 8 eyalette başlayan uygulama ile insanlar yanlarına cüzdan almadan sadece telefonlarıyla dışarı çıkıp işlerini halledebilecekler. 

IPhone Cihazlarda Kullanılmaya Başlanacak

Görece kısa süre sonra tüm dünyada kullanıma açılması hedeflenen bu yeni özellik, 2022 yılında başka eyaletlerde de kullanılabileceği açıklandı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa ülkelerinde bu özelliğin ne zaman aktif olacağı ise halen daha belirsizliğini koruyor. Ancak temassız ödemelerin bu denli yaygınlaşması, çok yakın bir gelecekte hakikaten de cüzdanların tarih olabileceğini gösteriyor. Sahne Medya ile gündemin gerisinde kalmamak için blog sayfamızı takip etmeye devam edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

09-09-2021 11:10:47

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?