Anasayfa Medya Haberler Web Siteniz Google’da Çıkmıyor Mu? İşte Çözümü…

Web Siteniz Google’da Çıkmıyor Mu? İşte Çözümü…

Web Siteniz Google’da Çıkmıyor Mu? İşte Çözümü…

Google arama sonuçlarında görünür olmak bir web sitesinin başarısını değerlendirmek için en önemli faktörlerden biri. Fakat bazı web siteleri Google arama sonuçlarında ya çok arka sıralarda yer alıyor veya hiç görünmüyor. Bu da web sitesinin ve işletmenin başarısızlığına yol açıyor. Peki bu sorunu nasıl çözeriz? Web sitemizin Google aramalarında üst sıralarda yer almasını nasıl sağlarız? Web Tasarım ve SEO’da en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya sizler için anlattı.

Web Sitenizde Yer Alan İçerikleri Optimize Edin

SEO kriterlerine göre web sitenizde yer alan içerikleri optimize ederseniz Google botları sitenizi daha kolay tanıyacaktır. Meta açıklamalarına, içeriklere koyduğunuz başlıklara, kullandığınız anahtar kelimelere ve etiketlere dikkat ederek site içi optimizasyonda önemli adımlar atabilirsiniz.

Teknik Sorunları Çözün

Bir web sitesinin en başta doğru yapılandırılması gerekir. Hatalı bir kodlama ya da sayfanın yavaş yüklenmesi, Google tarafından sitenin kalitesinin düşük olduğu şeklinde yorumlanır. Bu da sitenizin arama sonuçlarında alt sıralara itilmesi ile sonuçlanır. Web sitenizde yer alan teknik problemleri gidererek Google botlarının sitenizde daha kolay gezinmesini ve olumlu raporlar vermesini sağlayabilirsiniz.

Backlink Profilini Güçlendirin     

Backlinkler ve dış bağlantılar Google’ın sitenizin popülerliğini ölçme kriteridir. Fakat her backlink olumlu sonuçlar vermez. Backlinklerin kalitesi de niceliği kadar önem taşır. Kalitesiz backlinkler web sitenizin spam olarak algılanmasına ve sıralamadaki yerinizi kaybetmenize neden olur. Kaliteli backlinklerle siz de Google arama sonuçlarında zirveye tırmanabilirsiniz.

Sosyal Medyada Aktif Olmak

Sosyal medya hesaplarınızı aktif ve etkin şekilde yönetirseniz ziyaretçilerinizin size erişmesi daha kolay olur. Marka bilinirliğinizi arttırır ve daha fazla organik trafik çekersiniz.

Google Search Console’u Kullanmak

Web sitenizin gösterdiği performansı takip etmek ve analiz etmek için kullanabileceğiniz ücretsiz bir Google aracı olan Search Console, hataları ayıklamakta, anahtar kelime performansını takip etmekte ve site haritası göndermekte son derece başarılıdır. Bu araç sayesinde elde ettiğiniz verilerle sitenizi mükemmel hale getirebilirsiniz.

Sahne Medya’nın profesyonel SEO hizmetleri hakkında bilgi almak için tıklayabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

31-05-2023 17:03:19

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?