Anasayfa Medya Haberler Google Aramalarında Kullanabileceğiniz Az Bilinen Hileler

Google Aramalarında Kullanabileceğiniz Az Bilinen Hileler

Google Aramalarında Kullanabileceğiniz Az Bilinen Hileler

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google ile bir şeyler ararken kullanabileceğiniz bazı hileler var ve bunlar aradığınızı bulmanızı kolaylaştırıyor. Google ADS, SEO, Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya’daki en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya, Google’da arama yaparken işinizi kolaylaştıracak ipuçlarını sizler için derledi.

Pek çok insan Google’ı basit bir arama motoru olarak görse de aslında Google, düşündüğümüzden çok daha fazlası. Kullanıcılarına sağladığı YouTube, Gmail gibi servislerin dışında, Google yalnızca bir arama motoru olarak da düşündüğümüzün ötesinde özelliklere sahip. Ancak bu yazının konusu aradığımız şeyi daha kolay ve hızlı bulmamızı sağlayacak küçük hileler…

1-Aradığınız Şey Her Neyse Yalnızca Onu Bulun

Google arama hilelerinde belki de işimize en çok yarayacak olanı ile listemize başlıyoruz. Hepimiz bir şey ararken onunla ilgisiz yüzlerce arama sonucu arasında kaybolma durumunu yaşamışızdır. Veri tabanında milyonlarca seçenek bulunan Google’ın tüm bunları yönetebilmek için son derece karmaşık algoritmalar kullandığını ve kimi zamanlarda kelimenin tam anlamıyla kafasının karıştığını biliyoruz.

Bu gibi durumlar için harika bir hilemiz var. Eğer kelimeyi tırnak işareti içinde yazarsanız bu defa Google, aramanızı spesifik bir hale getirecek ve yalnızca merak ettiğiniz kelimenin bulunduğu arama sonuçları ile sizi karşılaştıracaktır. Mesela “Sahne Medya” diye arama yaptığınızda içerisinde “Sahne Medya” geçen sayfalar dışında herhangi bir arama sonucu görmeyeceksiniz.

2-Mantıksız Arama Sonuçlarından Kurtulun

Birinci yöntem olan tırnak işareti içinde arama yaparak sonuçları spesifik hale getirmek yine de istediğiniz sonuca ulaşabilmenizi garanti etmiyor. Kelime benzerlikleri ve eş seslilik gibi durumlarda yine istemediğiniz ve mantık sınırlarını zorlayan sonuçlar karşınıza çıkabilir. Bu olasılığı önemli oranda engelleyen bir başka çözüm de kısa çizgi kullanmak. Aradığınız kelimenin sonuna – koyarak arama sonuçlarını sınırlandırabilirsiniz.

3- Sevdiğiniz Sitelerin Benzerlerini De Keşfedin

Mesela sevdiğiniz ve içeriklerini beğenerek takip ettiğiniz bir web sitesi var diyelim. Peki benzer içerikler sağlayan ve muhtemelen sevme olasılığınız yüksek başka siteleri keşfetmenize imkan sağlayacak bir Google hilesi olduğunu söylesek? Bunun için kullanmanız gereken parametre related.

Yani “Related:www.sahnemedya.com” yazdığınızda size bu sitenin benzerlerini bulacaktır.

4- Arama Yaparken Mümkün Olduğunca Basit Kelimeler Kullanmak

Temel olarak Google’ın algıladığı dil ve bizim günlük yaşantımızda kullandığımız konuşma dilimiz birbirinden farklıdır hatta taban tabana zıttır. Mesela bir arkadaşınıza “Adana’da en iyi pizzacıya nasıl giderim)” diye sorabilirsiniz. Fakat bu soru cümlesini aynı şekilde Google’a yazarsanız aradığınız sonuca ulaşma ihtimaliniz çok düşüktür. Google’da arama yaparken “Adana Pizzacılar” veya “Yakınımdaki Pizzacılar” diye arama yaparsak daha sağlıklı sonuçlar elde ederiz.

5-Şarkıları Mırıldanarak Bulmak

Hayatın akışı içerisinde bir an için sokakta, arabada, radyoda, spor salonunda veya bir kafede duyduğumuz şarkıları dinleterek, şarkıyı bulmamızı sağlayan mobil uygulamalar hepimizin malumu. Bu uygulamalar tanımlama yapabilmek için şarkıyı tam anlamıyla duymak zorundalar. Ne yazık ki bunu her an sağlayamayabiliriz. Fakat Google’ın aradığımız şarkıyı bulabilmesi için onu bir parça mırıldanmamız yeterli. Bunun için öncelikle Android işletim sistemli mobil cihazınızda yer alan Google uygulamasını açmanız gerekecek. Ardından ses simgesine ve şarkı ara butonuna basıp şarkıyı aklımızda kaldığı kadar mırıldanmamız, sözlerini bilmesek bile melodiyi taklit etmemiz yeterli. Teknoloji devi Google’ın yapay zekâsı, bu mırıldanmaları algılıyor ve olabileceğini düşündüğü tüm şarkıları bize listeliyor.

Sahne Medya ile Google, YouTube, TikTok, Instagram ve Figma gibi platformlarda işinizi kolaylaştıracak ipuçlarını almaya devam etmek istiyorsanız, blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

22-09-2021 09:32:35

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?