Anasayfa Medya Haberler Instagram’ın “Yakın Arkadaşlar” Özelliği Artık Twitter’da

Instagram’ın “Yakın Arkadaşlar” Özelliği Artık Twitter’da

Instagram’ın “Yakın Arkadaşlar” Özelliği Artık Twitter’da

Sosyal Medya platformları birbirlerinden ilham alarak kendilerini geliştirmeye devam ediyor. Son olarak Twitter “Güvenilir Arkadaşlar” adını verdiği yeni bir özelliği denemeye başladı. Paylaşılan bir tweet’in yalnızca sizin seçtiğiniz kısıtlı bir kitleye gösterilmesini sağlayan bu özellik Instagram storylerindeki “yakın arkadaşlar” özelliğini anımsatıyor. Instagram, Facebook, Twitter ve YouTube gibi çok sayıda sosyal medya platformlarında reklam kampanyaları yöneten Sahne Medya Editörlerinin hazırladığı haberin detayları şu şekilde:

Dünya genelinde hem popüler hem de etkili bir sosyal ağ olan Twitter kullanıcıları için yeni bir özellik hazırlıyor. Hepimizin sosyal ağ hesaplarında çok farklı çevrelerden takipçilerimiz mevcut. Kimileriyle profesyonel ilişkimiz varken kimileri yakın arkadaşlarımız, bazıları ise hiç tanımadığımız insanlar. Hal böyle olunca her paylaşım, her takipçide farklı bir izlenim bırakıyor. Örneğin duygu durumumuzla ilgili veya eğlence içerikli bir paylaşım, arkadaşlarımız tarafından hoş karşılanırken öğretmenlerimiz veya iş yerindeki yöneticilerimizin gözünde olumsuz bir intiba bırakabiliyor.

Yeni özellik tam da bu noktada devreye giriyor ve bir tweetin kendi seçtiğimiz kısıtlı bir kitle ile paylaşılabilmesine olanak tanıyor. Bu haliyle Instagram’ın Yakın Arkadaşlar özelliğini andıran yeni özellik, Twitter kullanıcıları tarafından beğenilecek gibi.

Şimdilik Güvenilir Arkadaşlar olarak isimlendirilen bu özellik aktif hale geldiğinde önce bir liste oluşturup güvenilir arkadaşlarımızın kimler olduğuna karar vermemiz gerekecek. 

Son derece basit bir mantığı olan özelliğin tek işlevsel yanı bu. Hayatınızla ilgili özel olduğunu düşündüğünüz bir paylaşım yapacaksanız yalnızca yakın arkadaşlarınızın görmesini sağlamak güzel bir fikir.

Twitter şuan için bu özelliği son derece küçük bir kullanıcı kitlesi üzerinde test ediyor ve ne zaman kullanıma sunacağı ise bilinmiyor. Bununla birlikte yalnızca mobil cihazlarda mı yoksa hem mobil hem de masaüstü versiyonda mı kullanılabileceği de merak edilen bir başka konu.

Twitter geçmişten bu yana test ettiği özellikleri fazla bekletmeyi sevmeyen bir platform olduğu için kısa sürede kullanıma açılması bekleniyor.

Sahne Medya editörlerinin hazırladığı içerikler sayesinde dijital dünyada olup bitenlerden habersiz kalmamak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

05-07-2021 11:53:34

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?