Anasayfa Medya Haberler Türkiye’de En Çok Kullanılan Sosyal Medya Platformu Hangisi?

Türkiye’de En Çok Kullanılan Sosyal Medya Platformu Hangisi?

Türkiye’de En Çok Kullanılan Sosyal Medya Platformu Hangisi?

Sosyal medya uygulamaları hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Gün içerisinde uzun saatler boyunca sosyal medya platformlarında zaman geçiriyoruz. Hal böyle olunca büyük markalar da küçük işletmeler de müşterilerine ulaşmak için sosyal medya platformlarında var olmaya çabalıyorlar. Peki ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya platformu hangisi? Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan araştırma verilerini kamuoyuyla paylaştı. Sosyal Medya reklamları, Sosyal Medya Danışmanlığı ve hesap yönetiminde birinci tercihiniz Sahne Medya, ülkemizde en yaygın kullanılan sosyal medya platformlarını sizler için paylaştı.

Instagram, 40 Milyondan Fazla Kullanıcı İle Zirvede

Listenin birinci sırasında Instagram bulunuyor. Meta şirketinin sahip olduğu Instagram platformu Türkiye’de 40 milyonun üzerinde kullanıcıya hitap ediyor. İstatistiklere göz atıldığında insanlar ayda ortalama 21 saatlerini Instagram uygulamasında geçiriyorlar.

İkinci Sırada WhatsApp Var

Geçtiğimiz yıllarda tepkileri üzerine çekse bile halen daha herkesin kullandığı anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta geçirdiğimiz süre ise ayda ortalama 11 saat. Prof. Dr. Levent Eraslan’a göre ülke nüfusunun yüzde 80’lik bir kısmının sosyal medyada geçirdiği süre normalin üzerinde.

Instagram ve WhatsApp’ı YouTube ve Twitter takip ediyor. Türkiye ise dünyanın sosyal medyada en çok zaman geçiren 15. ülkesi.

Threads Parladı ve Söndü

Yeni sosyal medya platformlarına da değinen Eraslan, Twitter’a alternatif olarak geliştirilen Threads’in ilk anda büyük ilgi uyandırdığını ancak zaman içerisinde söndüğünü söyledi. Twitter ve Elon Musk’a yönelik tepkilerin Threads’i büyüteceği düşünülmüştü ancak gördük ki insanlar dijital alışkanlıklarını o kadar kolay terk edemiyorlar. Twitter isim ve logo değişikliklerine rağmen kullanıcı sayılarını arttırdı. Threads hesabı açan insanlar Twitter’ı terk etmediler. Yani dijital göç sanıldığı kadar hızlı olmuyor ve insanlar dijital alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçmiyor.

Yapay Zeka Sosyal Medya Üzerinde Büyük Etkiler Gösterecek

Yapay zeka ve Metaverse sistemleri sosyal medya alışkanlıklarımızı da etkileyecek. Yapay zeka robotlarını asistan olarak kullanmak giderek yaygınlaşan bir alışkanlık. Meta, Twitter, YouTube ve TikTok yapay zeka sistemleriyle entegre özellikler geliştirmek için yatırımlarını sürdürüyor. Dijital dünyadaki en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya ile gelecekten haberler almaya devam etmek için bizi takip edin.

Sahne Medya
Sahne Medya

08-08-2023 11:26:32

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?