Anasayfa Medya Haberler WhatsApp’tan Yeni Özellik

WhatsApp’tan Yeni Özellik

WhatsApp’tan Yeni Özellik

Bir Kez Görüntülenebilen Fotoğraflar

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yakın geçmişte test ettiği ve Snapchat’ten ilham aldığı yeni bir özelliği an itibariyle bütün kullanıcıları için aktif hale getirdi. Yalnızca bir defa görüntülenebilen fotoğraf ve videolar göndermemize olanak sağlayan bu özellik WhatsApp deneyimine renk katacak gibi görünse de henüz ekran alıntısına karşı bir önlem bulunmaması endişe verici. Dijital dünyadaki en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya’nın editörleri sizler için hazırladı…

Dünyadaki en popüler mesajlaşma uygulamalarının başında gelen WhatsApp resmi internet sitesi üzerinden yaptığı bir açıklamada kullanıcıların artık bir defa görüntülenebilen fotoğraf ve videolar gönderebileceklerinin müjdesini verdi.

Kısa bir süre önce beta sürüm kapsamında test edilen özellik, yapılan son denemelerin ardından bütün kullanıcılar için aktif hale geldi. Artık gönderdiğimiz görsellerin karşı tarafın galerisinde kalmasına önlem alabileceğiz. Buna benzer özellikler SnapChat, Instagram ve Telegram gibi uygulamalarda mevcuttu. Artık bu kervana WhatsApp da katılmış oldu.

Kulağa eğlenceli gibi gelen bu durum, esasında bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Çünkü gönderilen hassas yahut özel içerikli görsellerin ekran görüntüsünün alınmasını engelleyen herhangi bir mekanizma yok. Üstelik karşı taraf ekran görüntüsü aldığında bildirim de gelmiyor. Bu özelliği kullanırken risk altında olduğumuzu bilerek hareket etmekte fayda var.

Özellik Nasıl Kullanılıyor?

Bir sohbete girip ardından tıpkı bugüne dek olduğu gibi bir fotoğraf veya video gönderme bölümüne tıklıyoruz. Sonrasında göndereceğimiz görseli seçip hemen ardından mesaj yazabileceğimiz bölümün sağ tarafına yeni eklenen “1” yazılı yeni butona dokunuyoruz. Uygulama bu görselin yalnızca bir defa görüntülenebileceğine dair bize bir uyarı mesajı gönderiyor. Bu uyarıyı onayladıktan sonra karşı tarafın yalnızca bir kez görebileceği bir görsel içeriği göndermiş oluyorsunuz. Yeniliklerden haberdar olmak için Sahne Medya blog sayfasını takip etmeye devam edin. 

Sahne Medya
Sahne Medya

05-08-2021 09:41:48

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?