Anasayfa Medya Haberler Google Asistan’a 5 Yeni Özellik Geldi!

Google Asistan’a 5 Yeni Özellik Geldi!

Google Asistan’a 5 Yeni Özellik Geldi!

Nevada’nın ev sahipliği yaptığı CES 2020’de pek çok yenilikçi teknoloji ve ürün kullanıcılarla buluştu. Fuarda, Google ve Amazon'un ses kontrollü dijital asistan pazarına konusundaki rekabetleri öne çıktı. Google fuarda, dünyanın en çok tercih edilen sesli asistanlarında biri olan Google Asistan’a ekleyeceği 5 yeni özelliği duyurdu. İşte kullanıcılara 2020 yılında sunulacak 5 yeni özellik:

Hızlı Arama (Speed Dial)

 

İnsanların birçoğu, acil bir durumda arayabilecekleri telefonları göz önünde bulundurmak için çeşitli yerlere asar. Google Asistan’a eklenen yeni özellikle bu telefon numaraları listelenerek dijitalleşiyor. Kullanıcı, akıllı telefonu, tableti veya bilgisayarına bu listeleri kaydettikten sonra, numaraya dokunarak veya sesli komut vererek Asistan’ın bu numarayı aramasını sağlıyor.

Ev Halkı Notları (Household Notes)

 

Birçoğumuz için hatırlatma için hazırladığımız yapışkan notlar hayatımızı daha da kolaylaştırıyor. Google, hatırlatıcı not kağıtlarının dijital sürümüne Household Notes yani ‘Ev Halkı Notları’ adını verdi. Asistana, “Merhaba Google, bir not bırak…” denildiğinde, dilediğiniz cihazdaki bir ekrana evdeki herkesin okuması için bir not bırakabiliyorsunuz.

Zamanlanmış Eylemler (Scheduled Actions)

Google Asistan’ın en fark yaratan uygulamalarından biri de Scheduled Actions denilen Zamanlanmış Eylemler. Bu özellik ile hayatınızı büyük oranda dijitalleştirebiliyorsunuz. Bu özellik ile yatmadan önce Home (Ev) uygulamasını kullanabilir veya Asistan'a termostatı ve ışıkları açma, kahve makinesini farklı zamanlarda çalıştırma talimatını verebilirsiniz. Böylece yataktan kalkar kalkmaz sıcacık bir kahvenizi yudumlayabilirsiniz. 20’den fazla akıllı cihazla uyumlu olacağı açıklanan Zamanlanmış Eylemler özelliği, yılın ilerleyen dönemlerinde kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Onu Oku (Read It)

Araç kullanırken veya bir yazıyı okumak istemediğinizde Google Asistan size dinleme seçeneğini sunuyor. İstediğiniz yazıyı açıp, “Hey Google, onu oku” dedikten sonra Google Asistan devreye giriyor ve o sayfadaki her şeyi doğal bir sesle okuyor. Yalnızca sayfadaki metne odaklanan özellik, 42 farklı dilde çeviri yapabiliyor.

Gizlilik Denetimleri (Privacy controls)

 

Sesli asistanlar, bazen istemediğimiz bir ifadeyi de komut olarak alıp aniden aktif hale gelebiliyor. Sunulan bu yeni gizlilik özelliğiyle ise Asistan’ın isteğiniz dışında kaydettiği ifadeleri anında silebiliyorsunuz. Bunun için sadece,“Hey Google, bu senin için değildi” demeniz yeterli.

Aynı komut, Asistan'ı bilerek bir şey sorduğunuzda yapılan bir kaydı da siliyor. ‘Sürekli Konuşma’ özelliği etkinleştirildiğinde, Google'ın saklamasını istemediğiniz her türlü konuşma kolayca silinebiliyor. Google'ın ses verilerinizi nasıl işlediğine ilişkin tercihlerinizi gözden geçirmek ve değiştirmek isterseniz, “Hey Google, ses verilerimi kaydediyor musunuz?” demeniz yeterli. Çünkü hemen Google Asisten sizi bu ifadenizin ardından ayarlar ekranına götürüyor. Bu gizlilik denetimlerinin her ikisi de şu anda kullanılabilir durumda.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?