Dünyada ve ülkemizde yaygın şekilde kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp geçtiğimiz aylarda kullanıcılarına yeni bir sözleşme dayatmıştı. Kişisel verilerin paylaşımına izin verilmesini isteyen aksi taktirde WhatsApp kullanımının sınırlandırılacağını belirten uygulama, kullanıcıların sert tepkilerinin ardından geri adım atmıştı. 15 Mayıs’a kadar bir erteleme kararı alan WhatsApp yeniden geri adım atmak zorunda kaldı. İşte Facebook’a bağlı WhatsApp uygulamasının yöneticilerinin sözleşmeye dair yeni açıklamaları:
WhatsApp esasında kişisel yazışmalarımızın korunması konusunda oldukça hassas davranıyor diyebiliriz. Etkili şifreleme metotları kullanıyor ve kişisel iletişimimizin gizliliğini sağlıyor. Ancak işletme hesaplarına daha çok veri sunmak için mevcut gizlilik sözleşmesinde bazı değişikliklere gitme kararı aldı. Şirketlere tüketim alışkanlıklarımız hakkında bilgi vermek ve dijital pazarlama stratejilerine yardımcı olmak için düşünülen bu yeni sözleşme, kullanıcılar tarafından çok sert tepkilerle karşılaştı.
Kullanıcı tepkilerinin önemli bir boyutunu söz konusu sözleşmenin sadece bazı ülke vatandaşlarına zorunlu tutuluyor olmasıydı. Avrupa ülkelerine zorunlu tutulmazken Türkiye’deki kullanıcıların bu sözleşmeyi kabul etmemesi halinde WhatsApp hesaplarının askıya alınmakla tehdit edilmesi büyük bir infiale yol açmıştı.
Uygulama deneyiminin kısıtlanması ve hesapların askıya alınması için 15 Mayıs tarihini işaret eden WhatsApp, kullanıcıların konu ile ilgili fikir ve tavırları değişmediği için yeniden geri adım atmak zorunda kaldı.
15 Mayıs’tan itibaren kimsenin hesabının silinmeyeceği ya da bazı fonksiyonların engellenmeyeceği yönünde açıklama yapan şirket bu sürede sözleşmeye dair hatırlatmalar yapacaklarının da altını çizdi.
Sözleşmenin onaylanmasına dair uyarının zamanla kalıcı hale gelmesi ve onaylamayan kullanıcıların bazı fonksiyonlarının kısıtlanacağı da bildirildi.
İlk olarak sohbet listenize erişmeniz engellenecek. Fakat bununla birlikte size yapılan sesli ve görüntülü aramalara bir süre daha cevap verebileceksiniz. Sınırlı kullanım bir süre devam etmese de onaylamadığınız taktirde er ya da geç WhatsApp kullanımınız engellenecek.
Mark Zuckerberg’in kurucusu olduğu Facebook şirketi büyük bir yatırım sonucunda WhatsApp’ı 19 Milyar dolar gibi yüklü bir meblağ karşılığında satın almıştı. Ancak bu pahalı yatırım sonucunda gelir elde etmek için uygun bir yöntem bulmakta zorlandı. Kullanımı ücretsiz olan bu uygulama üzerinden büyük paralar kazanmanın tek yöntemi ise şirketlere ticari veriler sunmak. İşte bu yüzden WhatsApp, kullanıcılarına bu sözleşmeyi ısrarla dayatıyor.
Sahne Medya dijital dünyadaki bütün sorunlarınıza çözüm bulmaya ve sizi hedeflerinize ulaştırmaya devam ediyor. Dijital Pazarlama, Web Tasarım, Seo Danışmanlığı, Grafik Tasarım, Kurumsal Kimlik, Sosyal Medya Reklamları, Facebook Reklamları, Youtube Reklamları, Google Reklamları vs. işletmenizin bütün ihtiyaçları için uzman profesyonellerle en kaliteli hizmeti sunan, Adana Reklam Ajansları arasında en başarılısı konumunda yer alan Sahne Medya ile iletişime geçmekte gecikmeyin. Sahne Medya ile https://www.sahnemedya.com/iletisim internet adresindeki iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz.
Sahne Medya. Hedeflerinize giden yolda en yakın yol arkadaşınız.
09-05-2021 01:38:00