Anasayfa Medya Haberler Instagram Kullanıcıları Beğenileri Gizleyebilecek!

Instagram Kullanıcıları Beğenileri Gizleyebilecek!

Instagram Kullanıcıları Beğenileri Gizleyebilecek!

Facebook’un sahibi olduğu popüler fotoğraf ve video paylaşma uygulaması Instagram dünyanın her yerinden tüm kullanıcılara beğenileri gizleme şansı verme kararı aldı. Fotoğraf ve videolardaki beğeni sayılarının kullanıcılar üzerindeki olumsuz etkileri tartışma konusu olmuştu. Instagram yaptığı açıklamada gönderilerdeki beğeni sayılarının gösterilmesinin opsiyonel olacağını duyurdu.

Beğeni sayılarının insanlar üzerinde yarattığı psikolojik baskı ve değersizlik hissiyle mücadele edebilmek için bu yeni değişikliğin etkili olması bekleniyor.

Benzer bir değişikliğin yakında Facebook’ta da gerçekleştirileceği bildirilirken, kullanıcıların hem kendilerinin hem de takip ettikleri hesapların beğenilerini gizleyebileceği de açıklandı. 

Reuters haber ajansının yayınladığı habere göre Instagram CEO’su Adam Mosseri, bu adım sayesinde uygulamanın insanlara daha iyi bir deneyim sunmayı hedeflediğinin altını çizdi. Mosseri bu hamlenin Instagram üzerinde büyük değişiklikler yaratacağı fikrinde.

İnsanların kişisel değerinin, sahip oldukları like sayısıyla ölçülmeye başlanması ve bunun özellikle genç Instagram kullanıcıları üzerindeki olumsuz etkileri son derece önemli bir problemdi. Bir yandan da Instagram’ın birçok insan için işin bir parçası olması bu konuda önlem almayı zorlaştırıyordu. Profesyonel hesaplar muhtemelen beğeni sayılarını göstermeye ve bu sayede işlerini yürütmeye devam edeceklerdir. Ancak birçok insanın da bu yeni özelliği kullanarak internette yeni bir trend yaratması da bekleniyor.

Instagram dijital pazarlama ve işletmelerin tanıtımı için son derece verimli bir mecra. Hizmet ve ürünlerinizi insanlara tanıtmak, satış yapmak ve başarılı halkla ilişkiler faaliyetleri yürütmek için yerel ve ulusal pek çok işletme Instagram’ı etkin bir şekilde kullanıyor. Sizler de Instagram reklamları ve Influencer reklamlarıyla Instagram üzerinden işletmenizi büyütmek istiyorsanız Sahne Medya’nın profesyonel hizmetleriyle tanışabilirsiniz. 

Sahne Medya
Sahne Medya

27-05-2021 07:14:26

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?