Anasayfa Medya Haberler 2021 Yılında Google’da En Çok Aratılan Filmler Hangileri Oldu?

2021 Yılında Google’da En Çok Aratılan Filmler Hangileri Oldu?

2021 Yılında Google’da En Çok Aratılan Filmler Hangileri Oldu?

2021 geride kalırken dünyanın en yaygın arama motoru Google yılın özetini görmemizi sağlayan arama trendlerini bizlerle paylaşmaya devam ediyor. Pandemi yüzünden sinemaların kapalı olduğu dönemde insanlar evlerinde dijital platformları kullanarak belki de hayatlarında izlemedikleri kadar çok film ve dizi izlediler. Peki en çok aranan filmler hangileri oldu? Dijital reklamlar, Google Ads Reklamları, YouTube Reklamları ve SEO’da en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya’nın editörleri sizler için hazırladı…

Listenin zirvesinde Oscar Ödülü sahibi yönetmen Chloe Zhao’nun yönettiği ve yoğun şekilde eleştirilere maruz kalan Eternals Filmi yer alıyor. Etarnals’ı Black Widow ve bilim kurgu klasiklerinden birinin film uyarlaması Dune takip ediyor.

2021 yılı içerisinde en çok aranan 10 film arasında 3 adet Marvel filminin yer alması dünya sineması için ilginç bir durum. Akademisyenler ve eleştirmenler tarafından pulp yani ucuz bir tür olduğu için karşı çıkılan Marvel filmleri halen daha izleyiciler tarafından ilgiyle izleniyor. 2. sıradaki Black Widow, 4. sıradaki Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings listede yer alan diğer Marvel filmleri.

Scarlett Johansson aslında uzun yıllardan beri Marvel evreninde Black Widow’u canlandırıyordu ancak bu karakteri merkezine alan bir film şuana kadar çekilmemişti. Karakterlerin merakla beklediği film, Disney şirketine açılan dava ile de gündemi uzunca süre meşgul etmişti.

Bilim-kurgu edebiyatı sevenlerin sabırsızlıkla beklediği Dune filmi ise Google’da en çok aratılan üçüncü film olarak listede yer almayı başardı. Dune serisi daha önce de sinemaya uyarlanmış ama başarı sağlayamamıştı. Fakat son yıllarda geçmişte başarısız olan bilim kurgu uyarlamalarının remake’leri çok ses getiriyordu. Time After Time, West World vb. Dune da bu furyaya katılmış oldu.

Red Notice ise beşinci sırada kendisine yer buldu. Netflix platformunda izlenme rekorları kıran film halen daha pek çok ülkede en çok izlenen içerikler arasında yer alıyor.

İşte Google’da en çok aranan on film…

1- Eternals

2- Black Widow

3- Dune

4- Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

5- Red Notice

6- Mortal Kombat

7- Cruella

8- Halloween Kills

9- Godzilla vs. Kong

10- Army of the Dead

Siz de sinema salonlarında film öncesinde ve aralarında reklam filminizi yayınlayarak hedef kitlenize ulaşabilir ve marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz. Bunun için Sahne Medya’nın sinema reklamları hizmetiyle tanışmakta geç kalmayın.

Sahne Medya
Sahne Medya

15-12-2021 14:52:05

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?