Anasayfa Medya Haberler Yapay Zekâyla Kalitesiz İçerik Üreten Siteler Çoğaldı

Yapay Zekâyla Kalitesiz İçerik Üreten Siteler Çoğaldı

Yapay Zekâyla Kalitesiz İçerik Üreten Siteler Çoğaldı

Bilgisayar sistemlerinin insan gibi davranmasına veya bir takım faaliyetlerini gerçekleştirmesine fırsat tanıyan ve günümüzün en gözde teknoloji dalı haline gelen ‘yapay zekâ’ artık yaşamın her alanında daha fazla kendinden söz ettiriyor. İnsan hayatını kolaylaştıran bu sistem pek çok alanda yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı. Tıp, eğitim, finans, lojistik gibi birçok sektörde iş verimliliğini artırmak, karar alma sürecini iyileştirmek veya yeni ürün ve hizmetler geliştirmek amacıyla kullanılabilen yapay zekânın sınırları her geçen gün biraz daha genişliyor. Öğrenme, problem çözme gibi bilişsel eylemleri taklit eden makinalar olan ‘yapay zekâ’ içerik üretiminde de öne çıkıyor. SEO ajansı Sahne Medya, yapay zekânın faydaları ve zararlarını sizler için derledi.

İnternet Kalitesiz İçerik Çöplüğüne Dönüyor

Son dönemde sohbet robotlarıyla düşük kaliteli içerik üreten siteler çoğaldı. Bu sürecin interneti bilgi çöplüğüne dönüştürdüğü belirtiliyor. ChatGPT gibi yapay zekâya sahip sohbet robotları ile her gün binlerce niteliksiz makale insanlara sunuluyor. Bu konuyla ilgili NewsGuard araştırma kuruluşu haber kaynaklarını ‘içerik kalitesi’ açısından analiz etti. Çalışmada ‘ucuz içerik’ üretmek için ChatGPT gibi yapay zekâ araçlarını tercih eden 49 internet sitesi belirlendi. Bilim insanları, bu tür spam sitelerinin sayısının gelecekte daha da artacağını ifade ediyor.

Maliyetsiz Niteliksiz İçerik Üretimi

İçerik ajansları, reklam gelirini artırmak amacıyla her geçen gün daha sık yapay zekâya sahip sohbet robotlarına yöneliyor. Ciddi bir araştırmaya dayanmayan bu haber ve blogların çoğu kez kalitesiz veya yanıltıcı olması internetin kirlenmesine ve dolayısıyla güven kaybına sebep oluyor.

Her Gün Birbirini Tekrar Eden Makaleler

NewsGuard'ın araştırmasına göre; önemli ölçüde kalitesiz içerik oluşturan bu internet siteleri farklı konularda ve her gün birbirini tekrarlayan ifadelerle binlerce makale yayımlıyor. Bilim insanları; hiçbir emek ve maliyet ödemeden hazırlanan bu içeriklerle internetin ‘işe yaramaz makale’ çöplüğüne döneceğini dile getiriyor

Sahne Medya
Sahne Medya

04-05-2023 13:49:44

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?