Anasayfa Medya Haberler Yeni Bir Arama Motoru Geliyor: Anti Google

Yeni Bir Arama Motoru Geliyor: Anti Google

Yeni Bir Arama Motoru Geliyor: Anti Google

Google şirketinin eski yöneticilerinden Sridhar Ramaswamy, Google’a alternatif olacak, reklamsız ve üyelik ücreti karşılığında kullanılabilecek Neeva isimli yeni bir arama motoru hazırlıyor. Neeva bilişim dünyasında Anti Google olarak anılmaya başlandı bile.

Sridhar Ramaswamy, Google’daki işinden ayrılmasının ardından kullanıcıların ihtiyaçlarını ve memnuniyetini odak noktası aldığı yeni bir arama motoru üzerinde çalışmaya başlamıştı. Bugün itibariyle Neeva artık aktif edildi. Diğer arama motorlarının aksine ücretli üyelik sistemiyle çalışacak ve reklamsız olması nedeniyle Google’a alternatif olacak.

Ramaswamy Neeva’yı anlatırken Google’a değinmeden geçmedi. Google’ın tam bir pazar lideri olduğunu, 1,67 trilyon doları aşan değerine rağmen bununla yetinmeyip halen daha kullanıcılardan çok reklam veren şirketlerin memnuniyetini önemsediğini söyleyen Neeva CEO’su bu durumun kullanıcıları yönlendirdiğini ve kontrol altında tuttuğunu vurguladı.

Neeva ise bu durumun tam tersini yapıyor ve kullanıcıları odak noktası haline getiriyor. Üyelik ücretleri sayesinde bizzat kullanıcıların finanse edeceği Neeva’da insanlar reklamsız ve yönlendirmesiz biçimde gerçek sonuçlara ulaşabilecekler.

Neeva’nın bir başka vaadi de kişisel verilerinizin gizliliği. Mahremiyetinize saygı duyma iddiasındaki Neeva, artık her hafta sizi izlemekte olan 1000’den fazla çerezden kurtulacağınızı müjdeliyor. Henüz Türkiye’deki kullanıcılara hizmet vermese de Neeva, aktif olduğu ülkelerde ilk üç ay ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Anti Google olarak da tanımlanan Neeva’nın ülkemizde ne zaman aktif hale geleceği ise şimdilik bilinmezliğini koruyor.

Web Tasarım, SEO ve Sosyal Medya reklamcılığındaki en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya editörleri, hazırladıkları haberlerle dijital dünyadaki gözünüz kulağınız olmayı sürdürüyor. Sahne Medya sayesinde dijital dünyada olup bitenlerden haberdar olmak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

05-07-2021 11:16:06

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?