Anasayfa Medya Haberler Google Haritalar’dan Yapay Zeka Destekli Yenilikler

Google Haritalar’dan Yapay Zeka Destekli Yenilikler

Google Haritalar’dan Yapay Zeka Destekli Yenilikler

Google’ın hayatımızı kolaylaştıran servislerinden biri de hiç şüphesiz ki Google Haritalar. Sürekli olarak hizmet kalitesini arttırmak için güncellenen Google Haritalara yapay zeka destekli yenilikler geliyor. Daha doğru arama sonuçları sağlamak ve daha kolay bir navigasyon hizmeti sunmak için hazırlanan yeniliklerle eşsiz bir kullanım deneyimi hedefleniyor. Google Partner Ajansı Sahne Medya, Google’daki yenilikleri sizler için anlattı.

Haritalar servisini yapay zeka destekli yeniliklerle güçlendirmeye hazırlanan Google, arama sonuçlarını ve navigasyon hizmetlerini kusursuzlaştırmayı amaçlıyor. Üç boyutlu görünümün de dahil olduğu görsel yenilikler de söz konusu. Aslında halihazırda birkaç şehirde kullanılabilen bu özelliklerin kapsamı da genişletiliyor. Elektrikli ve otonom araç kullanıcıları için ise şarj istasyonu bilgilerinin geliştirilmesi bekleniyor.

Google Search’e Benzeyecek

Google Haritalar Bölüm Başkanı Chris Philips, zaman içerisinde Google Haritaların görsel açıdan daha güçlü ve üç boyutlu olacağını belirtti. Sürdürülebilirlik açısından önemli bir adım olarak bisikletle seyahat ve toplu taşıma için de bilgilerin yer alacağının müjdesini verdi.

Arama sonuçlarının Google Search’te olduğu gibi insanları, işlerine yarayacak bilgiler ile buluşturmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Yapay Zeka Sayesinde Milyarlarca Fotoğraf İşleniyor

Yine Google Haritalar ekibinden Miriam Daniel, kullanıcılar tarafından yüklenen milyarlarca fotoğrafın, yapay zeka robotları ile analiz edildiğini ve bu sayede algoritmalarını kusursuzlaştırdıklarını belirtti. 360 derecelik fotoğraflar elde etmek için sokak görüntüleri, kuşbakışı çekimler, iç mekan çekimleri gibi çok sayıda veriden yararlanılıyor. Tüm bu veriler ve görseller Nöral Işıma Alanları ismi verilen bir yapay zeka modeli ile işleniyor. Algoritmalar trafik karşısında da kullanıcıların yanında. Google, en iyi güzergahı belirtmek için de yapay zeka algoritmalarından yararlanıyor.

Elektrikli araç kullanıcıları da ihmal edilmedi. Şarj istasyonlarının açık olup olmadığı, aracınıza uygun olup olmadığı gibi bilgiler de Google Haritaların yeni versiyonunda yer alacak.

Google Lens de Haritalar’a Geliyor

Google, 2023 yılının başında duyurduğu Üç Boyutlu Görünüm özelliğini de kullanıma açıyor. Bu sayede gittiğimiz güzergahtaki yolları bulmamız daha kolay olacak. Hava durumu ve trafiğe dair bilgiler de serviste yer alacak. Bu yeni özellikler şimdilik Las Vegas, Barselona, Dublin, Londra, Los Angeles, Miami, San Francisco, Tokyo, San Jose, Seattle, Amsterdam ve Venedik’in de aralarında bulunduğu 15 şejirde kullanılabiliyor.

Arama çubuğundaki Lens’e dokunarak kameraya etrafı gösterdiğinizde yakındaki kafe ve restoranlardan, ATM’lere, tren istasyonlarından eczanelere kadar pek çok lokasyon hakkında bilgi alabileceksiniz. Lens özelliği ise şuanda Las Vegas, Sao Paulo, Roma ve Taipei dahil 50 farklı şehirde kullanıma açılmak üzere.

Tüm bu yeni özelliklerin Türkiye’de ne zaman aktif kullanılabileceği ise merak konusu. Google’ın partner ajansı Sahne Medya ile yarından haberdar olmak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

31-10-2023 15:15:29

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?