Anasayfa Medya Haberler YouTube Reklam Gelirleriyle Netflix'i Geride Bıraktı

YouTube Reklam Gelirleriyle Netflix'i Geride Bıraktı

YouTube Reklam Gelirleriyle Netflix'i Geride Bıraktı

Popüler video paylaşım platformu YouTube, 2021 yılına ait mali verilere bakıldığında reklam gelirleriyle Netflix’i geride bırakmış görünüyor. YouTube’un dünya genelinde çok sayıda abonesi olan online dizi film platformu Netflix’i geride bırakması dijital reklam sektörünün yaşadığı büyümeyi de gözler önüne seriyor. Dijital pazarlama, Google Ads Reklamları, SEO, Web Tasarım, YouTube reklamları ve daha çok sayıda alanda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya dijital reklamcılık sektöründeki büyümenin sonuçlarını sizler için derledi.

Kısa video paylaşım platformu TikTok’la rekabet edebilmek için geliştirdiği YouTube Shots özelliği ile ivmesini arttıran YouTube, 2022 yılına da hızlı başlamış gibi görünüyor.

Şirket, YouTube Shorts videolarının toplam 5 trilyonu aşan görüntüleme sayılarına ulaştığını açıkladı. Daha çok içerik üreticisini kendisine çekebilmek için Shorts içeriği üretenlere 2021 yılında 100 milyon dolarlık bir bütçe ayıran YouTube, bu fonu 100’ü aşkın ülkede kullanacaklarını da kamuoyuna duyurmuştu.

2021 yılı mali verileri göz önüne alındığında YouTube’un reklam geliri 28.8 milyar dolar gibi dev bir rakama ulaştı. Bu da artık markaların tüketicilere ulaşmak için en kısa yolu YouTube reklamları olarak gördüğünün bir kanıtı.

2021 yılının son çeyreğinde Netflix’in geliri 7.7 milyar dolar olarak açıklanırken, YouTube sadece reklamlardan 8.6 milyar dolarlık bir gelir elde etti. Aradaki fark ise Netflix’in içeriklerini üretebilmek veya satın alabilmek için milyonlarca dolar harcamasına karşılık YouTube’un içeriğini doldurmak için para harcamıyor oluşu.

Teknoloji devi Google’ın CFO’su Ruth Porat, uzun vadeli fırsatları değerlendirebilmek için yatırım yapmayı sürdüreceklerini söyledi.

Youtube Reklamları Sahne Medya’da!

Siz de YouTube reklamları ile hedef kitlenize ulaşarak hem marka bilinirliğinizi hem de satışlarınızı arttırmak isterseniz Sahne Medya’nın profesyonel YouTube reklam hizmetiyle tanışabilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

03-02-2022 14:44:04

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?