Anasayfa Medya Haberler Google ve Facebook’tan İnterneti Hızlandıracak Hamle

Google ve Facebook’tan İnterneti Hızlandıracak Hamle

Google ve Facebook’tan İnterneti Hızlandıracak Hamle

Teknoloji devi Google ve popüler sosyal medya uygulaması Facebook ortak bir çalışma yürütüyor. Güney Asya Pasifik bölgesinde internet hızını arttırmayı amaçlayan çalışma kapsamında 5G bağlantısı kurmak için denizaltı kablo sistemi kurulacak. Dijital dünyadaki çözüm ortağınız Sahne Medya editörlerinin hazırladığı haberin ayrıntıları şu şekilde...

Singapur, Guam, Filipinler, Tayvan ve Japonya gibi yüksek nüfuslu, uzak doğu ülkelerini birbirlerine bağlaması planlanan Apricot kod isimli projenin 2024 yılına gelindiğinde aktif olması bekleniyor.

Apricot, 2021 yılı başlarında Google tarafından kamuoyuna duyurulan bir başka kablo sistemi:Echo’ya ve bölgedeki Goole Cloud gibi dijital servislerin altyapısına destek sağlayacak.

Google Global Networking Başkan Yardımcısı Bikash Koley kendi hazırladığı blog yazısında Echo ve Apricot’un Asya’da faaliyet gösteren şirketler için daha fazla bant genişliği, daha güçlü ve dayanıklı bir bağlantı ve daha düşük gecikme süreleri kazandıracağını umduklarını söyledi.

Sosyal Medya devlerinden Facebook’un Ağ Yatırımları Yöneticisi Nico Roehrich de bu yeni denizaltı kablo ağının küresel ağ alt yapısını geliştireceğini, Facebook’u her ay kullanan yaklaşık üç buçuk milyar kullanıcıya daha iyi hizmet vermelerini sağlayacağını belirtti.

Ülkemizin de altyapı yatırımlarıyla bant genişliğini ve internet hızını arttırmaya çalıştığı bugünlerde dünyadan da bu yönde haberler duymak internet kullanıcılarını sevindiriyor. Web Tasarım, E-Ticaret, SEO, SEO uyumlu içerik üreticiliği ve sosyal medya reklamları gibi alanlarda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya sizler için dijital dünyanın nabzını tutmayı sürdürüyor. Siz de zamanın gerisinde kalmamak ve dijital dünyada olup bitenlerden hızlıca haberdar olmak için Sahne Medya Blog sayfasını takip etmeyi ihmal etmeyin.

Sahne Medya
Sahne Medya

18-08-2021 13:45:45

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?