Anasayfa Medya Haberler 10 Yıl Önce Kimsenin Bilmediği Bugünün Vazgeçilmezi Teknolojiler

10 Yıl Önce Kimsenin Bilmediği Bugünün Vazgeçilmezi Teknolojiler

10 Yıl Önce Kimsenin Bilmediği Bugünün Vazgeçilmezi Teknolojiler

Gelişen teknoloji hayatımızdaki dönüşümü hızlandırmaya devam ediyor. Çok değil 10 yıl öncesine kadar hayatımızda olmayan birçok şey bugün vazgeçilmezimiz olmuş durumda. Dijital dünyadaki en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya’nın editörleri, 10 yıl öncesine kadar adını bilmediğimiz bu teknolojileri sizler için derledi.

Hadi birlikte hayali bir zaman makinesine atlayıp 10 yıl geriye gidelim. 2011 yılındayız. Bu tarih size çok eski ya da daha dün gibi gelebilir. On yıl öncesine geldiğimizde Instagram’ın henüz 1 yaşında olduğunu ve bugün vazgeçilmezimiz olmuş pek çok şeyin henüz olmadığını görüyoruz.

Kullandığımız sosyal medya ağları, yemek sipariş siteleri vs. hepsi son 10 yıl içerisinde ortaya çıktı. İnsanlık olarak tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar hızlı bir dönüşüm içindeyiz. Gelin son 10 yılda hayatımıza giren yeniliklere birlikte göz atalım.

Amazon’a Alternatif Diğer Şirketler

Amazon e-ticaret dünyasının tartışmasız zirvesinde yer alıyor. Fakat son on yıl içerisinde Alibaba, Jet gibi şirketler de bu yarışa dahil oldu. Artık internetten alışveriş yapmak deyince aklımıza yalnızca Hepsiburada, Gittigidiyor gibi isimler gelmiyor. Her konuda ürün satışı gerçekleştiren binlerce e-ticaret sitesi var ve bunların hepsi 10 yıl içerisinde hayatımıza girmiş durumda.

Influencerlar

İnternete içerik üreterek para kazanmak, tüketim alışkanlıkları üzerinde belirleyici olmak da çok yeni bir kavram. Tarihi 10 yıl değil belki 5 yıl öncesine kadar ancak uzanıyor. Birkaç yıl öncesine kadar hayatımızda olmayan Influencer’lık kavramı artık birçok çocuğun gelecekteki kariyer hedefi konumunda.

Sıtma Aşısı

Sıtma belki de tarih boyunca en çok insanın ölümüne yol açan hastalık konumunda. Tropikal iklimli ülkelerin birçoğunda toplum sağlığının önündeki en büyük tehdit konumunda. Ve bu hastalığın aşısı çok değil 6 yıl önce kullanılmaya başlandı.

Slack

Slack ABD kökenli bir işletme iletişimi yazılımı. Başlangıçta bir oyun olarak tasarlanan Slack, bugünkü halini aldı ve pek çok işletmenin kurum içi iletişimini sağlamasına olanak tanıyor.

Kaliteli Telefon Kameraları

2011 yılında piyasada olan bir akıllı telefonla çekilmiş bir fotoğrafa baktığımızda nasıl bir mesafe kat edildiğini net bir şekilde görebiliyoruz. Canlı fotoğraflar, gece modu ve benzeri pek çok özelliğin bulunmadığı, düşük çözünürlüklü telefon kameraları o dönem bizi heyecanlandırsa da, bugün bakınca kullanılacak gibi değildi.

Drone’lar

10 yıl öncesinde hayatımızda bu kadar yaygın bir yer kaplamayan drone’lar o zamanlar askeri bir ekipman olarak kullanılıyordu. Ancak artık marketlerde bile karşımıza çıkabiliyor. Çocukların oyuncak olarak kullanabildiği, insanların fotoğraf ve video çekmek için bireysel olarak satın alabildiği bir ürün haline geldi.

Yapay et

2016 Yılında piyasaya sürülen Impossible Burger, tadı gerçek etten ayırt edilemeyen yapay bir gıda. Henüz ülkemizdeki marketlerde karşımıza çıkmasa da dünyada açlıkla mücadelede ve veganlara alternatif gıdalar sunabilmekte çok işimize yarayacağı umulan bu yenilik de son 10 yıl içerisinde hayatımıza girdi.

Arttırılmış Gerçeklik

Google şirketi 2014 yılına gelindiğinde Google Glass adlı ürününü piyasaya sürdü. Bu arttırılmış gerçekli cihazı sayesinde arttırılmış gerçeklik teknolojisi hepimizin erişebileceği bir hal aldı. Bu cihaz sayesinde evimizde oturduğumuz yerden bir başka ülkenin sokaklarında yürüyebiliyor, rollercoster heyecanı yaşayabiliyor ya da paraşütle gökyüzünde süzülebiliyoruz. Bu da 10 yıl öncesinde ancak bilim kurgu filmlerinde rastlayabileceğimiz yeniliklerden biriydi.

Sahne Medya
Sahne Medya

09-07-2021 13:51:18

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?