Anasayfa Medya Haberler Google’dan Bir Yenilik Daha! Hangi Sitenin Reklamlı Olduğunu Daha Kolay Anlayabileceğiz

Google’dan Bir Yenilik Daha! Hangi Sitenin Reklamlı Olduğunu Daha Kolay Anlayabileceğiz

Google’dan Bir Yenilik Daha! Hangi Sitenin Reklamlı Olduğunu Daha Kolay Anlayabileceğiz

Google’dan Bir Yenilik Daha! Hangi Sitenin Reklamlı Olduğunu Daha Kolay Anlayabileceğiz

ABD merkezli teknoloji devi Google, hizmet kalitesini arttırmak için sürekli olarak kendisini güncellemeye devam ediyor. Son olarak arama sonuçlarında en üstte yer alan reklam veren siteleri daha kolay anlamamızı sağlayacak bir güncellemeyi kamuoyuna duyurdu.

 

Dünyanın her yerinden milyonlarca insan her gün Google araması yapıyor. Google, arama sonuçlarının en üst sıralarını reklam karşılığında satışa sunuyor. Bu yüzden en üstteki seçenekler çoğunlukla aradığımız şey ile ilgisiz siteler olabiliyor. Zamanımızın ve dikkatimizin az olduğu anlarda tıkladığımız sitenin reklam veren site olduğunu fark etmeyip, belki işimize yaramayacak bir sitede dakikalar kaybediyoruz.

 

Google, 2019 yılından itibaren hangi sitenin sponsorlu olduğunu fark etmemizi zorlaştıracak bir tasarımı hayata geçirmişti. Ancak aradan geçen yıllarda kullanıcılardan bu yüzden çok sayıda şikâyet alan Google nihayet değişikliğe gitti.

Google’de Reklam Yerine “Sponsorlu” Yazacak

Google şirketinin reklamlardan sorumlu yöneticisi Ginny Marvin kendi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Google’ın aramalar kısmındaki sonuçlarda reklam veren sitelerin sol üst tarafında yazan Reklam ibaresini “Sponsorlu” şeklinde değiştirdiklerini söyledi. Marvin önceden mavi renkle belirtilen bu ibarenin görünmesinin zor olduğunu bu yüzden de yeşil renkle değiştirileceğini de açıkladı.

Search Engine Land’in yayınladığı habere göre 2022 yılının ilk çeyreği içerisinde bu özelliğin sınırlı sayıda kullanıcı üzerinde test edildiği vurgulandı. Google yöneticileri kullanıcıların sponsorlu siteleri hem mobil hem de PC üzerinde eskiye göre çok daha rahat tespit edebildiğini belirtti. Fakat Reddit forumlarında yapılan bazı yorumlar aksini söylüyor. Reddit kullanıcıları önemli bir arama yaparken bu ibarenin kolayca gözden kaçabileceği görüşündeler.

Sonuç olarak reklam veren sitenin farkına varıp varmamak ne derece önemli kullanıcılar karar verecek. Bugüne kadar konuya dair çokça şikayet alan Google, reklam verenlerden ziyade kullanıcıların memnuniyetini hedeflediğini gösterir nitelikte bir adım attı.

Web Tasarım, SEO, Google Ads Reklamları, Sosyal Medya Reklamları ve daha pek çok alanda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya ile gelecekten haberler almak için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

https://www.sahnemedya.com/haberler

Sahne Medya
Sahne Medya

19-10-2022 13:45:35

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?