Anasayfa Medya Haberler 2021 Yılının Web Tasarım Trendleri

2021 Yılının Web Tasarım Trendleri

2021 Yılının Web Tasarım Trendleri

Her yıl teknolojinin geçirdiği evrimle birlikte web tasarımında da trendler değişiyor. Özellikle 2020 yılından itibaren internet, çalışma hayatımızda çok daha fazla yer kaplamaya başladı ve dinamikleri tamamen değiştirdi. E-Ticaret sitelerinin önlenemez yükselişi, toplantıların dijitalleşmesi ve hemen her işin internet üzerinden yürütülmeye başlaması web sitelerini de değiştirdi. Artık profesyonel bir web sitesi, tercihten öte zorunluluk haline geldi. Küçük büyük her işletme; güvenilir, doğru içeriklerle bezeli ve kişiselleştirilmiş web sitelerine yöneldiler. Sahne Medya da bütün müşterileri için çağdaş trendleri takip ederek günümüz kullanıcıları için en ideal web tasarımlarını gerçekleştiriyor. 2021 yılı web tasarım trendlerine geçmeden evvel Sahne Medya’nın profesyonel web tasarım hizmeti hakkında fikir edinmek buraya tıklayabilirsiniz.

Son yıllarda web sayfalarının görünümlerinde ezber bozan tasarımlara rastlanıyor. Esasında her on yılda bir web tasarım modası kendini güncellemekteydi. Ancak trendler geçmişte hiç olmadığı kadar hızlı değişmeye başladı. İşte 2020 itibariyle web tasarımında son trendler…

1-Koyu Mod

Beyaz zemin uzun seneler boyunca en çok tercih edilen unsurlardan biriydi ancak 2021 itibariyle yerini koyu moda bıraktığını görüyoruz. Bilhassa sosyal medya platformlarında kullanıcılar uygulamaları koyu modda kullanmaya başlayınca web siteleri de kendilerini buna göre güncellediler. Göz yormuyor oluşu, daha az şarj harcadığı için batarya dostu olması 2021 yılında web tasarımında koyu mod trendinin başlamasına neden oldu.

2- Üç Boyutlu Öğeler

Üç boyutlu öğeler her geçen gün internette daha çok web sitesinde karşımıza çıkmaya başlıyor. Önümüzdeki yıllarda daha da çok göreceğimiz 3D unsurlar yeni dönem modasının bir parçası.

3-Kolaj Tasarımı

İşlevselliğin ötesine geçen ve estetik görünüm talep eden kullanıcılar, web dünyasını şekillendirmeye devam ediyor. Sosyal medyada sıkça kullanılan kolaj tasarımları kendisine web tasarımında da sağlam bir yer edinmiş durumda. İlginç görseller ile birlikte şık yazı fontlarının da yer aldığı kolaj tasarımları 2021 yılı ve sonrasında Web Tasarım trendleri arasındaki yerini koruyacağa benziyor.

4 - Minimalist Tasarımlar

Minimalist tasarımlar internetin hayatımıza girdiği ilk günlerden bu yana estetik ve prestijli görünümüyle beğenileri üzerinde toplamıştı. Ancak minimal estetik, uzmanlık isteyen bir tasarım stili. Mimaride ve ev dekorasyonlarında da yükselişe geçen minimalist estetik, web tasarımında da son derece gözde. Dev paragrafların yerini küçük video kliplerin aldığı tasarımlar her geçen gün daha çok tercih ediliyor.

5- Siyah-Beyaz Estetik

Birbirlerine kontrast sağlayan ve ışıkla gölgeyi birleştiren siyah beyaz tasarımlar da web sitelerine modern ve minimalist bir hava katıyor. Gri tonlarının da bolca kullanıldığı tasarımlarda profesyonellik ve sadeliğin birleşimi yansıtılıyor. Hem temiz hem de düzenli bir görünümle tasarımcıların gözdesi olan bu tema 2021 web tasarım modaları arasında.

6-Animasyonlar

Animasyon teknolojisi eski yıllarda son derece pahalı olduğu için ilk dönem web sitelerinde çok karşılaşmadığımız bir durumdu. Ancak son yıllarda animasyon yazılımlarının ve bunları yapabilecek kalifiye personellerin sayısının artmasıyla daha ekonomik hale gelen animasyonlar, ziyaretçinin dikkatini çekmek ve bu dikkati istediğiniz noktaya yönlendirmek için sıkça kullanılmaya başlandı.

7- Fütüristik Detaylar

2021 yılı web tasarımında izotermik dizayn tekniklerinin ve parlak renklerin öne çıktığı, ziyaretçilere göz alıcı sayfalar sunulan bir dönemin başlangıcı gibi. Adeta bilim kurgu filmlerinden bir sahneyi andıran modern ötesi, fütüristik tasarımlar, web sitelerinin iddiasını yukarı çekiyor.

8-Asimetrik Kompozisyon

Tasarımdaki simetri geleneğini alt üst eden bu akım sitenizi benzersiz kılmak için ideal bir yöntem. Ancak asimetrinin karmaşa haline gelmemesi için minimalist çizgilerin dışına çıkmamaya özen göstermelisiniz.

9-Fotoğraf Kullanımı

Ürün fotoğrafçılığı son yıllarda hızlı bir gelişim gösterdi. Bu konuda uzmanlaşan ve mesleki kariyerlerini bu alan üzerine inşa eden çok sayıda yeni fotoğrafçının çıkması ve buna özel ekipmanların gelişmesi, web sitelerindeki fotoğraf kullanımını da köklü biçimde değiştirdi. Ürünleri büyük, detaylı hatta mümkünse 360 derece görebildiğimiz fotoğrafların kullanımı günümüzün trendleri arasında…

10-İllüstrasyon Kullanımı

İllüstrasyonlar web sayfalarına büyük renk ve hareketlilik katıyorlar. Özellikle genç kullanıcılara hitap eden renkli illüstrasyonlar web sitelerine dinamik ve canlı bir hava veriyor.

Web Tasarım Trendleri Neden Takip Edilmeli

Kuşaklar geçmişte olmadığı kadar büyük bir hızla değişiyor. Web siteleri güncellenmediği taktirde asla yeni kuşakları yakalayamıyor. Her yeni güne uyum sağlamak ve dijital dünyadaki varlığınızı sürdürebilmek için kullanıcı talep ve yönelimlerine göre hızla şekil alan bir web sitesi, firmanızın dinamikliğini sağlar. Satışlarınızı yükseltmek ve kullanıcılarınızı sitenizde daha uzun süre tutmak için bu trendleri takip etmek bir zorunluluk.

Sahne Medya Profesyonel Web Tasarımı denince akla gelen ilk isimlerden biri. Yazılımcıları, SEO uzmanları, Grafik tasarımcıları ve dijital pazarlama uzmanları ile Sahne Medya en güncel trendleri takip ederek hayal ettiğiniz web tasarımını sizlere sunar.

Sahne Medya
Sahne Medya

15-09-2021 17:27:43

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?