Anasayfa Medya Haberler Apple Kimlik Parolanızı Unuttuysanız İşte Çözümü

Apple Kimlik Parolanızı Unuttuysanız İşte Çözümü

Apple Kimlik Parolanızı Unuttuysanız İşte Çözümü

Apple Kimliği parolanızı unuttuğunuz zamanlarda kullanabileceğiniz yepyeni bir IOS 15 çözümü var. Günlük hayatta o kadar çok parola kullanıyoruz ki hepsini akılda tutmak neredeyse imkansız.Ama IOS 15’te Apple Kimlik Parolası unutmanın basit ve havalı bir çözümü var. İşte dijital dünyadaki en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya Editörlerinin sizler için hazırladığı tüyolar…

Eğer daha önce Apple Kimlik şifrenizi unuttuysanız bunun ne kadar sinir bozucu bir deneyim olduğunu biliyorsunuz demektir. Evinizin anahtarını kaybetmek gibi büyük bir problemdir bu. iCloud hesabınızdan iPhone’unuza kadar bütün Apple aygıtlarına erişimiz engellenir. Üstüne birkaç defa da hatalı parola girdiyseniz hesabınızı tamamen kilitleyebilirsiniz.

Ancak IOS 15’le birlikte hayatımıza yeni bir Hesap Kurtarma özelliği girmiş oldu. Hem de son derece basit ve hızlı bir yöntemle.

Apple IOS 15’i piyasaya sürdüğünde aynı zamanda bir aile üyenizi ya da en yakın arkadaşınızı arayarak hesabınıza geri dönmenizi sağlayacak yeni bir özelliği de hayatımıza katmış oldu. Hesap Kurtarma ismi verilen bu özellik güvendiğiniz insanları seçmenize imkan tanıyor. Şifrenizi unutup hesabınızı kilitlediğiniz anda bu kişilere kod gönderiyor ve bu özel kodu girerek hesabınızı kurtarmanıza imkan tanıyor.

Hesabınızı Kurtarmak İçin En Güvendiğiniz Kişileri Seçin

Hesap Kurtarma özelliğini kurmadan evvel bütün Apple cihazlarınızın (IPad, Mac, IPhone) en son Apple yazılımı sürümünü çalıştırabiliyor olduğundan emin olun. Tüm cihazlarınız en son yazılıma sahipse aşağıdaki basamakları takip ederek hesap kurtarma kişilerinizi seçebilirsiniz.

İlk olarak ayarlar uygulamasını açıp ekranın üst tarafında yer alan isminize dokunun. Sonrasında sırayla parola ve güvenlik – hesap kurtarma ve kurtarma kişisi ekle öğesini seçin. Apple Kimliği parolanızı ve ardından kurtarmak için yetkilendirdiğiniz kişileri seçin ve diğer adımları takip edin.

ICloud Hesabınız Ya Da Apple Kimliğiniz Kilitlenirse Ne Olur?

Eğer ki hsabınızda kiltli kalırsanız  iPhone’unuzla hesap kurtarma kişilerinizden herhangi birini aramanız gerekir. Bu kişi size doğruca iPhone’unuzdan erişebileceğiniz bir kısa kod verir ve bu kodu girerek hesabınızın kilidini açabilirsiniz. Bu defa yeni bir şifre oluşturmanız gerekecek ve hepsi bu kadar. Pratik çözüm önerileri için Sahne Medya Blog Sayfasını takip etmeyi ihmal etmeyin.

Sahne Medya
Sahne Medya

12-07-2021 10:38:51

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?